PeristeriNews.gr
Διεθνή

Washington Post: Νεκρός ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι


Πληροφορίες ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαντίμ Αμπαούντ, είναι νεκρός, μεταδίδει η Washington Post, επικαλούμενη δύο αξιωματούχους της υπηρεσίας πληροφοριών.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες, ούτε για τις εθνικότητες των αξιωματούχων.

Εξάλλου, λίγο νωρίτερα, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δεν απέκλειε να σκοτώθηκε και «τρίτος τρομοκράτης» κατά την αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, στα βόρεια του Παρισιού, με στόχο τον εντοπισμό του ανθρώπου που σχεδίασε τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν οι αναφορές περί τρίτου νεκρού τρομοκράτη συνδέονται με το δημοσίευμα για τον θάνατο του Αμπντελχαντίμ Αμπαούντ.

Δύο άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση αυτή, δήλωσε το μεσημέρι ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

Πρόκειται για μια γυναίκα που ανατινάχθηκε και τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί και ένας άνδρας, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε μετά τη λήξη της επιχείρησης και είχε χτυπηθεί από πολλά βλήματα. Αναφορές, πάντως, εμφανίζουν τη γυναίκα να είναι εξαδέλφη του Αμπαούντ.

«Δεν αποκλείεται, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που βρέθηκαν στο χώρο, να έχει σκοτωθεί και τρίτος τρομοκράτης», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ Ανρί Μπραντέ. Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είχε δηλώσει στο κοινοβούλιο ότι «υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και ίσως και περισσότεροι», χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.

Ο κ. Μπραντέ εξήγησε ότι οι έρευνες της σήμανσης και των ιατροδικαστών γίνονται με σχολαστικό τρόπο σε έναν χώρο γεμάτο με συντρίμμια καθώς κατά τις βίαιες συγκρούσεις το διαμέρισμα και τα διπλανά του υπέστησαν μεγάλες καταστροφές και ένα πάτωμα κατέρρευσε.

Στόχος της επιχείρησης αυτής ήταν ο Βέλγος τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επτά ανθρώπους, οι τρεις από τους οποίους βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα την ώρα των επιχειρήσεων.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment