PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βρυξέλλες: «Συνελήφθη» ο ύποπτος για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο


Συνελήφθη ο ύποπτος που συνόδευε τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα DH.

Πρόκειται για τον Νατζίμ Λαχράουρι, 25 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε στη συνοικία Άντερλεχτ των Βρυξελλών.

Νωρίτερα η ίδια εφημερίδα έγραφε οτι ο Λαχράουρι καταζητείτο από τη Δευτέρα, πριν δηλαδή γίνουν οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στις επιθέσεις του Παρισιού.

Το DNA του βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.

Αδέλφια και γνώριμοι των αρχών δύο καμικάζι

Εν τω μεταξύ, γνώριμοι των βελγικών αρχών ήταν οι βομβιστές αυτοκτονίας των Βρυξελλών, οι οποίοι ήταν αδέλφια και ονομάζονταν Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι.

Αναγνωρίστηκαν ως μέλη της ομάδας που διέπραξε τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δύο δημόσια βελγικά τηλεοπτικά δίκτυα χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τα σημεία όπου οι καμικάζι ανατινάχθηκαν.

Πάντως οι πληροφορίες για τον τόπο δράσης τους είναι συγκεχυμένες, καθώς αρχικά το δημόσιο γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι τα δύο αδέλφια ήταν οι καμικάζι του αεροδρομίο, αλλά αργότερα το δημόσιο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT διευκρίνισε ότι ο ένας φέρεται να διέπραξε την επίθεση στο αεροδρόμιο και ο άλλος να ανατινάχθηκε μέσα στο μετρό.

Το RTBF μετέδωσε επίσης ότι ο Χαλίντ Ελ Μπακράουι φέρεται να είχε νοικιάσει, με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, διαμέρισμα στο Σαρλρουά, στο νότο, απ’ όπου είχαν αναχωρήσει οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι.

Είναι επίσης αυτός που νοίκιασε με πλαστή ταυτότητα, το διαμέρισμα στο Φόρεστ των Βρυξελλών, όπου η αστυνομία σκότωσε έναν ένοπλο την περασμένη εβδομάδα.

Σε εκείνη την αστυνομική επιχείρηση είχαν βρεθεί μία σημαία του ισλαμικού κράτους, πυροκροτητές, ένα τουφέκι και ένα δακτυικό αποτύπωμα του Σαλάχ Αμντεσλάμ -βασικού υπόπτου για τις επιθέσεις στο Παρίσι- ο οποίος συνελήφθη τρεις ημέρες αργότερα.

 

Σύμφωνα με το RTBG, και τα δύο αδέρφια έχουν ποινικό παρελθόν, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν συνδεθεί με τρομοκρατία.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment