PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Τουρκία χτύπησε το PKK στις νοτιοανατολικές της επαρχίες και στο βόρειο Ιράκ


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν τη νύχτα της Τρίτης στόχους του παράνομου Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), τόσο στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας όσο και στο βόρειο Ιράκ.

Η εκεχειρία μεταξύ των τουρκικών αρχών και της κουρδικής αποσχιστικής οργάνωσης, η οποία διήρκεσε από τις αρχές του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2015, κατέρρευσε λόγω της στάσης της Τουρκίας ενάντια στην αδελφή οργάνωση του PKK στη Συρία, Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Η Άγκυρα αρνήθηκε να στηρίξει το PYD ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για δύο τρομοκρατικές οργανώσεις, στη διαμάχη των οποίων δεν μπορεί να λάβει θέση.

Οργανώσεις οι οποίες συνδέονται με το PKK έχουν αναλάβει την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Άγκυρας τους τελευταίους μήνες, τόσο εναντίον στρατιωτικών όσο και εναντίον πολιτών.

Οι ισλαμοσυντηρητικοί ηγέτες της Τουρκίας, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, έχουν κατηγορήσει τη Δύση για τη στήριξή της στο PYD, την ίδια στιγμή που οι δυτικές κυβερνήσεις αναγνωρίζουν ως τρομοκρατικό το PKK.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment