PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βρούτσης: Δεν πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη


Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος διευκρίνισε ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξορθολογίζουμε το σύστημα όπου χρειάζεται».

«Με το νέο σύστημα διασφαλίζεται ότι οι επόμενες γενιές θα πάρουν και την επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ που τους αναλογεί» τόνισε ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η κατεύθυνση που έχω είναι το ασφαλιστικό να κρατηθεί και να διατηρήσει τις δυνάμεις του, κάνουμε προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα με ελέγχους και προσπάθειες δημοσιονομικής παρέμβασης για να δίνει με ασφάλεια τις συντάξεις στους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε, όμως, ότι το ασφαλιστικό σύστημα θέλει ακόμη νοικοκύρεμα, καθώς είναι κατακερματισμένο με 92 διαφορετικούς τομείς.

Σε ό,τι αφορά στο εφάπαξ, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι καταβάλλεται κανονικότατα με μεγάλη ταχύτητα. «Αν δεν παίρναμε το δάνειο των 40 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο δεν θα μπορούσαμε να καταβάλουμε το εφάπαξ» ανέφερε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι με το ηλεκτρονικό σύστημα «Ήλιος», έπειτα από 20 χρόνια αναβλητικότητας, το κράτος ξέρει ακριβώς ποιοι παίρνουν σύνταξη και δεν υπάρχει ούτε μία πλασματική σύνταξη.

«Σήμερα η συνταξιοδοτική δαπάνη φθάνει τα 27 δισ. τον χρόνο, το 55% από αυτά προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν έχει οικονομική αυτοδυναμία το ασφαλιστικό σύστημα» διευκρίνισε.

Διεμήνυσε, δε, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αναγνώρισε ότι δεν είναι υψηλό το επίπεδο συμμετοχής στη ρύθμιση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment