PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Βροχή τα «λουκέτα» στο Περιστέρι


Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών, το οποίο ίδρυσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας επιδεινώθηκαν τα «λουκέτα» σε περιοχές χαμηλού εισοδήματος, στις οποίες ανήκει και το Περιστέρι.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την απογραφή του Σεπτεμβρίου 2016 φέρνουν στη δημοσιότητα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα για τους ελεύθερους επαγγελματίες στην πόλη μας και όχι μόνο.

Το ανησυχητικό στα γενικά αποτελέσματα είναι ότι στις περιοχές υψηλών εισοδημάτων καταγράφεται βελτίωση στα νούμερα των επιχειρήσεων σε σχέση με αυτά περιοχών χαμηλού εισοδήματος.

Κάτι που αποδεικνύει ότι τα χαμηλά οικονομικά στρώματα της χώρας δοκιμάζονται περισσότερο παρά την φημολογούμενη βοήθεια της Κυβέρνησης.

Οι δυσβάσταχτοι φόροι σε συνδυασμό με τις αδιανόητες ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν πρόσω ολοταχώς κάθε μήνα περισσότερες επιχειρήσεις στο λουκέτο.

enoikiazetai_2

Στην εμπορική αγορά του Περιστερίου διαπιστώνεται η τρίτη υψηλότερη αναλογία κλειστών επαγγελματικών στεγών (30%) σε σχέση με το σύνολο των απογραφόμενων περιοχών.

Το γενικό ποσοστό κλειστών στο κέντρο του Περιστερίου, παραμένει στο επίπεδο του 27%, ενώ στην Β’ ζώνη του Περιστερίου (Άγιος Ιερόθεος) το φαινόμενο των λουκέτων είναι σημαντικά εντονότερο (37%).

enoikiazetai_3

Το Περιστέρι σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία ακολουθεί περιοχές όπως η Καλλιθέα, τα Εξάρχεια και η Τερψιθέα Πειραιά, στις οποίες τα αποτελέσματα είναι δραματικά.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών αποτελεί ακόμα μια αδιάψευστη απόδειξη ότι η ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας του Κράτους προς τις επιχειρήσεις είναι αναγκαία με διαφαινόμενο τον κίνδυνο κατάρρευσης εμπορικών καταστημάτων και συνάμα μεγαλύτερη συσσώρευση ανέργων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment