PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση του Ν. Κοτζιά με τον Σ. Λαβρώφ


Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία και τα περί συνθήκης της Λωζάνης έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας ότι «η ιστορία της καρδιάς φτάνει μέχρι την Ινδία, η ελληνική καρδιά φτάνει μέχρι την Ινδία αλλά τα σύνορα της καρδιάς δεν είναι τα σύνορα του διεθνούς δικαίου».

«Κάποιος μπορεί να αγαπήσει και μία κυρία στη Χαβάη ή την Αυστραλία δεν του το απαγορεύει κανείς αυτό. Ο σεβασμός των συνόρων, όμως, είναι υποχρεωτικός» τόνισε ο κ. Κοτζιάς χρησιμοποιώντας σχετική αποστροφή του Τούρκου προέδρου.

«Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή και να την αντιμετωπίζει κανείς με σεβασμό και όπως είναι στην πραγματικότητα, όχι με μία εκ των υστέρων μυθολογία» υπογράμμισε.

Λαβρόφ: Εκτιμούμε τη στάση της Ελλάδας κατά της πολιτικής των κυρώσεων

Τη διαφωνία της Ελλάδας με την πολιτική των κυρώσεων στο πλαίσιο των σχέσεων Ρωσίας – ΝΑΤΟ υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά ενώ ερωτηθείς για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ τόνισε ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν πριν χρόνια «όταν είδαν ότι δεν συμφωνούμε σε όλα».

Στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε ότι εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις και τα αποτελέσματα της επίσκεψης του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα. «Έχουμε πολύ ενεργό διάλογο μεταξύ των δύο υπουργείων, έχουμε τριετές πρόγραμμα διαβουλεύσεων και αυτό είναι ένδειξη ότι δεν συζητάμε μόνο τα τρέχοντα ζητήματα» τόνισε.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ροή τουριστών από τη Ρωσία που έχει αυξηθεί και εκτίμησε ότι και στο μέλλον όλο και πιο πολλοί Ρώσοι θα επιλέγουν την Ελλάδα.

«Στις σχέσεις με το ΝΑΤΟ εκτιμούμε πολύ ότι η Ελλάδα δεν συμφωνεί με την πολιτική κυρώσεων και επιθυμεί τον περαιτέρω διάλογο σε σχέση με το ουκρανικό» σχολίασε επίσης.

Σε ό,τι αφορά την κρίση σε Συρία και Λιβύη, έκανε λόγο για κοινή θέση και την ανάγκη να εφαρμόζονται τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Εξέφρασε την ελπίδα οι Αμερικανοί δεν θα ανακαλέσουν τη συμφωνία τους για τη Συρία

«Συζητήσαμε το Κυπριακό και εδώ πρέπει να πούμε ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ ώστε να έχουμε μία βιώσιμη λύση» τόνισε ο κ. Λαβρόφ.

«Τα προβλήματα με τις ΗΠΑ ξεκίνησαν πριν από χρόνια, όταν είδαν πως δεν συμφωνούμε σε όλα» απάντησε ερωτηθείς για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment