Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βουλή: Τροπολογία για τον πτωχευτικό κώδικα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Τροπολογία σύμφωνα με την οποία επέρχονται τροποποιήσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα (νόμοι 3588/2007 και 4446/2016), η τροπολογία επιφέρει είτε τροποποιήσεις και βελτιώσεις νομοτεχνικού περιεχομένου, είτε καταργήσεις άρθρων.

Συγκεκριμένα, ορίζεται μεταξύ των άλλων ότι η κλήτευση του οφειλέτη είναι απαραίτητη στις περιπτώσεις που η αίτηση πτώχευσης κατατίθεται από πιστωτή ή τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, διαφορετικά η συζήτηση είναι απαράδεκτη.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι για την τέλεση των καθηκόντων του ειδικού εντολοδόχου, έως την ενεργοποίηση του Μητρώου Διαχειριστών Αφερεγγυότητας, μπορεί να διορίζεται οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

52ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: Το Σάββατο η ομιλία Κουτσούμπα στο Πάρκο Τρίτση

Peristerinews.gr Newsroom

Βουλή: Άρση ασυλίας για Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ζωής Κωνσταντοπούλου

Peristerinews.gr Newsroom

Τσίπρας για επίδομα ανεργίας: «Σχέδιο Μητσοτάκη, όχι άποψη Μαρινάκη»

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment