Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βουλή: Τροπολογία για τον πτωχευτικό κώδικα

Τροπολογία σύμφωνα με την οποία επέρχονται τροποποιήσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα (νόμοι 3588/2007 και 4446/2016), η τροπολογία επιφέρει είτε τροποποιήσεις και βελτιώσεις νομοτεχνικού περιεχομένου, είτε καταργήσεις άρθρων.

Συγκεκριμένα, ορίζεται μεταξύ των άλλων ότι η κλήτευση του οφειλέτη είναι απαραίτητη στις περιπτώσεις που η αίτηση πτώχευσης κατατίθεται από πιστωτή ή τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, διαφορετικά η συζήτηση είναι απαράδεκτη.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι για την τέλεση των καθηκόντων του ειδικού εντολοδόχου, έως την ενεργοποίηση του Μητρώου Διαχειριστών Αφερεγγυότητας, μπορεί να διορίζεται οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ν. Ανδρουλάκης: Τον Πάρι Κουκουλόπουλο προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης από Περιστέρι: Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε

Peristeri News

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παραιτείται από βουλευτής

Peristeri News

Leave a Comment