PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη


Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε η τροπολογία-«μπλόκο» για το κόμμα Κασιδιάρη, που συζητήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απείχε από την ψηφοφορία, ενώ κατά ψήφισαν το Κομμουνιστικό Κόμμα, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Συγκεκριμένα, κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Πρόκειται για το τελευταίο σχέδιο νόμου μέχρι την διακοπή της Ολομέλειας για το Πάσχα και του προγραμματισμένου Κυβερνητικού νομοθετικού έργου της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Με αυτό το σχέδιο νόμου ολοκληρώνεται το κοινοβουλευτικό έργο αυτής της Βουλής, καθώς θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα οι διαδικασίες για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και η Βουλή θα κλείσει.

Η τροπολογία πυροδότησε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο και της παραίτησης του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου.

Αλ. Τσίπρας: Γίνεστε οι καλύτεροι χορηγοί της ακροδεξιάς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το βήμα της Βουλής άσκησε δριμεία κριτική στην υπό συζήτηση τροπολογία κάνοντας λόγο για «θεσμική αποκοτιά της κυβέρνησης», την οποία κατηγόρησε ότι γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς και του κόμματος Κασιδιάρη.

Εξηγώντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Εμείς λέμε όχι να αποφασίζουν οι δικαστές για το ποια κόμματα έχουν τη δυνατότητα να κατέβουν στις εκλογές, όχι να επαφίεται στην κρίση των δικαστών η πολιτική εκτίμηση για το αν ένας συνδυασμός έχει συνάφεια με τους καταδικασθέντες γιατί αυτό ανοίγει μία κερκόπορτα, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Δεν μας ακούσατε ενάμιση μήνα πριν και ξαναέρχεστε με νέα τροπολογία. Αφού ήταν σωστή η νομοθετική σας πρωτοβουλία γιατί ξαναέρχεστε στο παραπέντε; Πού είναι το μπλόκο; Γιατί έρχεστε εκ νέου να νομοθετήσετε;» διερωτήθηκε για να προσθέσει: «Γιατί φτιάξατε έναν νόμο που παραβιάζει το Σύνταγμα. Υπουργοί, ο κ. Γεραπετρίτης ξεμονάχιαζε ανώτατους δικαστικούς σε καφενεία πέριξ του Μαξίμου. Αυτή είναι η θεσμική επαφή σας με την ανεξάρτητη δικαιοσύνη;».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «η μάχη ενάντια στον φασισμό είναι μια μάχη καθημερινή και δίνεται εκεί έξω». «Δεν θα τη δώσουν αυτή τη μάχη οι διάτρητες τροπολογίες Βορίδη. Η θεσμική απάντηση στον φασισμό οφείλει να δίνεται με την προσήκουσα σοβαρότητα» ανέφερε προειδοποιώντας για τον κίνδυνο «να βρεθούμε μπροστά σε ευτράπελα που προσβάλουν τη Δημοκρατία μας».

Πού εστίασε ο Μ. Βορίδης

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ολοκληρώνοντας την διαδικασία της συζήτησης, εστίασε στην επίμαχη τροπολογία για τον έλεγχο από τον Άρειο Πάγο της νομιμότητας των συνδυασμών και των κομμάτων προκειμένου να μην συμμετέχουν στις εκλογές καταδικασμένοι έστω και πρωτόδικα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό να υπήρχαν εκτενείς αναφορές από όλους τους βουλευτές, επισημαίνοντας πως το κάθε κόμμα ανάλογα με τον τρόπο που τελικά τάχθηκε αναλαμβάνει και την ευθύνη του.

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου, κ. Βορίδης επισήμανε πως αυτό έχει μόνο θετικές διατάξεις. Ο υπουργός κλείνοντας την τοποθέτησή του προχώρησε σε έναν εκτενή απολογισμό ανά πεδίο του έργου της Κυβέρνησης της ΝΔ και το αντιδιέστειλε με όσα ανέφερε ο πρόεδρος και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment