PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Βγήκαν ράντζα στην Παιδιατρική κλινική του «Αττικόν»


Έξαρση ιώσεων και γρίπης καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σε παιδιά, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα παιδιά που προσέρχονται στα νοσοκομεία.

Μάλιστα για πρώτη φορά χθες Τετάρτη αναπτύχθηκαν ράντζα στην Γ’ Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν» κατά τη διάρκεια εφημερίας, καθώς οι γιατροί είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά περιστατικά.

Το σύνολο των ανεπτυγμένων κλινών στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν», όπως ανέφερε η ΕΡΤ, ανέρχεται στις 33 κλίνες.

Ασφυκτική πίεση

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου «Αττικόν» Σπύρο Αποστολόπουλο, υπάρχει ασφυκτική πίεση διότι καθημερινά γίνονται εισαγωγές για νοσηλεία από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Είτε για μονοήμερη νοσηλεία, είτε για πολυήμερη νοσηλεία λόγω προγραμματισμένου χειρουργείου, η κάποιας πάθησης, η παρακολούθησης περιστατικών.

Σήμερα από τις 33 κλίνες στην παιδιατρική κλινική οι 30 είναι κατειλημμένες. Από τα παραπάνω περιστατικά, 6 παιδιά από 1 έτους έως 15 ετών, νοσηλεύονται με γρίπη. Στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” που χθες εφημέρευε προσήλθαν 509 παιδιά, εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν 34 εισαγωγές non covid.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την 1η Υγειονομική περιφέρεια στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” 12 παιδιά νοσηλεύονται με Covid-19. Οι εισαγωγές περιστατικών γρίπης ήταν 7 και οι νοσηλείες 18.

Σε ότι αφορά τον κορωνοϊό, παρατηρείται πτώση στους δείκτες -70% σε σχέση με πέρυσι και στα παιδιά αλλά και στους ενηλίκους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment