PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Βέροια: Επεισοδιακή η μεταφορά των πρώτων προσφύγων από Ειδομένη


Με επεισοδιακό τρόπο έφτασαν οι  πρώτοι 50 πρόσφυγες από την στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» καθώς μερίδα κατοίκων διαμαρτυρήθηκαν έντονα πετώντας ακόμα και τρεις γουρουνοκεφαλές όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα.

Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε στη διασταύρωση προς το στρατόπεδο, επί της Επαρχιακής Οδού Βέροιας – Βεργίνας, λόγω των συγκεντρωμένων ατόμων. Μετά από μισή ώρα και κατόπιν σχετικών διαπραγματεύσεων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας, ο δρόμος άνοιξε, αλλά οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία προς το στρατόπεδο.

Μετά από ώρα, το λεωφορείο με τους πρόσφυγες εισήλθε στο στρατόπεδο εν μέσω γιουχαϊσμάτων, ενώ κάποιοι έριξαν γουρουνοκεφαλές μπροστά στο όχημα. Νέοι και ηλικιωμένοι, μαζί με αυτούς και ο παπάς του χωριού, απευθυνόταν προς τους πρόσφυγες με βαρείς χαρακτηρισμούς, ενώ η αστυνομία απέτρεψε λιντσάρισμα του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουρσουζίδη από ορισμένα και συγκεκριμένα άτομα.

Μετά από λίγη ώρα ο περισσότερος κόσμος διαλύθηκε, ενώ στις 9.30 μ.μ. έφτασαν στο Κέντρο Φιλοξενίας άλλα 3  λεωφορεία από την Ειδομένη, με τον αριθμό των προσφύγων να φτάνει περίπου στους 200.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Peristeri News

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Leave a Comment