PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βενιζέλος: Πράξη αυτοκτονίας της δημοκρατίας η μη ψήφιση αντιρατσιστικού νόμου


Ανυπόστατα τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Εάν η Βουλή δεν καταφέρει να ψηφίσει πλήρη και ολοκληρωμένη αντιρατσιστική νομοθεσία, τότε θα έχουμε κάνει την πρώτη πράξη αυτοκτονίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα έχουμε επιδείξει τραγική ιστορική μυωπία, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην ημερίδα που οργάνωσαν το ΙΣΤΑΜΕ και ο δήμος Θεσσαλονίκης με θέμα «Στη Θεσσαλονίκη της μνήμης δεν έχουν θέση ο ναζισμός, ο ρατσισμός, η βία».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «άθλια» την εικόνα που δίνει το πολιτικό σύστημα στη συζήτηση γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τόνισε πως είναι ανάγκη να υπάρξει συμφωνία των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, λέγοντας ότι με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται για εθνικούς λόγους, αλλά έχει θεμελιακές αξιακές και ιδεολογικές διαφορές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι πλέον οι ξένοι συνομιλητές δεν θέτουν ως πρώτο ζήτημα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας. «Δεν μιλάμε για εκτός νόμου κόμματα, αλλά για εκτός νόμου συμπεριφορές που πρέπει να στιγματίζονται», σημείωσε. Πρόσθεσε πως οι συμπεριφορές αυτές αφορούν φυσικά πρόσωπα που όταν εκπροσωπούν κόμματα πρέπει να στιγματίζονται και αυτά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι «η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση αποτελεί εύφορο έδαφος για την αποδοχή της Χρυσής Αυγής». Αποκάλεσε «νόθα» την διάκριση μνημονιακών-αντιμνημονιακών δυνάμεων και πρόσθεσε ότι καλλιεργεί τον φανατισμό.

Για τον δε διαχωρισμό «δεξιά-αντιδεξιά», ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι απαγορεύει την αντιμετώπιση του νεοναζισμού και του φαινομένου της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών

Σε ερώτηση σχετική με σενάρια περί πρόωρων εκλογών λόγω των διαφωνιών γύρω από την αντιρατσιστική νομοθεσία, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι τέτοια σενάρια δεν υφίστανται, καθώς η χώρα πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση, να γίνει σταθερή, ασφαλής μέσα σε μια Ευρώπη η οποία είναι πάντα σε κρίση.

«Δεν είναι εύκολες οι συζητήσεις, δίνουμε αγώνα για να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας, τις θέσεις εργασίας, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χάριν της ελληνικής οικονομίας και όχι χάριν των τραπεζιτών. Άρα η διαπραγμάτευση είναι πάντα ανοιχτή και πάντα δύσκολη», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την ομιλία του στην ημερίδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε: «Βελτιώνεται η κατάσταση, γιατί τώρα έρχονται όλοι στα λόγια μας. Ήδη έχουν έρθει πάρα πολλοί στα λόγια μας και καταλαβαίνουν ποιο είναι το βάρος που σηκώσαμε, τον αγώνα και την αγωνία μας. Χαιρόμαστε που βλέπουμε και άλλους να έρχονται και να αλλάζουν άποψη και από “αντιμνημονιακοί” να γίνονται υπεύθυνοι και να συμμετέχουν στο βάρος της διαχείρισης της κρίσης».

Στο σημείο αυτό, επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής και τόνισε ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία και να επανατοποθετηθούν οι κανόνες λειτουργίας της Βουλής και της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο και εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και Συνδέσμων Βιομηχανιών νομών της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων έθεσαν στον κ. Βενιζέλο τα προβλήματα που απασχολούν τις βιομηχανικές επιχειρήσεις της περιοχής και ιδίως αυτά που συνδέονται με τις κρατικές ενισχύσεις και τις παλαιότερες εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου για δάνεια με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δεσμεύεται να συζητήσει τα συγκεκριμένα θέματα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment