PeristeriNews.gr
Οικονομία

Βενιζέλος: «Η φοροδιαφυγή θα αντιμετωπιστεί ανηλεώς»



Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσιεύει μια συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσιεύει μια συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σε αυτήν ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τηρήσει το λόγο της έναντι των εταίρων της αλλά θα τα καταφέρει, ενώ επισημαίνει με έμφαση ότι «η φοροδιαφυγή θα αντιμετωπιστεί ανηλεώς».

Το δημοσίευμα του Guardian έχει τίτλο: «Θα κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια» και ο συντάκτης του σημειώνει: «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφερε μέτρα λιτότητας για να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση χρέους – τώρα υπόσχεται καταστολή της φοροδιαφυγής». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης. Μια μάχη για την εφαρμογή ενός προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, μια μάχη για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, μια μάχη για την επιβολή των ιδιωτικοποιήσεων».

Ειδικότερα για το θέμα της φοροδιαφυγής, η εφημερίδα σημειώνει: «Η φοροδιαφυγή -μια πρακτική που είναι τόσο παλιά όσο και τα βουνά και η οποία θεωρείται απ’ όλους ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας- θα αντιμετωπιστεί ανηλεώς, λέει ο Ευ.Βενιζέλος». Παράλληλα, συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών που δεν κατονομάζεται αναφέρει στην εφημερίδα: «Ο υπουργός δεν θα κυνηγήσει τα μικρά ψάρια, θα κυνηγήσει τα μεγάλα και θα τιμωρηθούν όποιοι κι αν είναι».

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει στο ρεπορτάζ της το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και καταγράφει το σχόλιο του ίδιου: «Είναι καθήκον μου απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη να κάνω ό,τι μπορώ». Μάλιστα επισημαίνει: «Έχει μεγάλη σημασία για μας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ. Και θα κρατήσουμε το λόγο μας. Θα κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τηρήσουμε το λόγο μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Airbnb: Oι 10 ελληνικοί προορισμοί το 2024 – Τι αναζητούν οι επισκέπτες

Peristeri News

«Παγώνουν» τα επιτόκια για τις ρυθμισμένες δόσεις στην ΑΑΔΕ για ένα χρόνο

Peristeri News

Στο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου οι αρμοδιότητες όλων των ΔΟΥ Αττικής

Peristeri News

Leave a Comment