PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βενιζέλος: Είμαστε το «καλύτερο γήπεδο» (video)


“Οι οιωνοί είναι καλοί” ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρόεδρος του κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Οι οιωνοί είναι καλοί” ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρόεδρος του κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι δύο άνδρες είχαν σύντομη συζήτηση πριν τη συνάντηση, συζήτηση κατά την οποία ο Κ. Παπούλιας ρώτησε για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο και ο ίδιος προέρχεται, και αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών.

Αναλυτικά ο διάλογος των κ.κ. Παπούλια και Βενιζέλου

Kάρολος Παπούλιας: Καλημέρα, κύριε Πρόεδρε. Έτοιμος για το Συνέδριο;

Ευ. Βενιζέλος: Έτοιμος. Αλλά βλέπετε, οι εξελίξεις τρέχουν. Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών αλλάζει τα δεδομένα στους συσχετισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελπίζω να λειτουργήσει προς το καλό των λαών και των κοινωνιών, γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να λειτουργήσει συντηρητικά, να τροφοδοτήσει αντιδράσεις πολιτικά συντηρητικές και οικονομικά σκληρά νεοφιλελεύθερες. Και γι’ αυτό θέλουμε να αναβιώσει η κλασσική ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, χάρις στους αγώνες και τις ιδέες της οποίας διαμορφώθηκε το μεγάλο κεκτημένο της Ευρώπης, ιδίως το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και το μοντέλο ανάπτυξης. Και αυτό τώρα έχει χαθεί λόγω της κρίσης. Και στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που αρχίζει μεθαύριο θα μιλήσουμε όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Kάρολος Παπούλιας
: Είστε ένα κομμάτι της…

Ευ. Βενιζέλος: Ακριβώς. Και θα έρθουν αρκετοί σοσιαλιστές να μας χαιρετίσουν από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, γιατί χρειαζόμαστε προοδευτικούς συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καλύτερο γήπεδο, δεν υπάρχει ασφαλέστερο πλαίσιο για τον ελληνικό λαό. Όλα τα άλλα είναι άκρως επικίνδυνα.

Κάρολος Παπούλιας: Εύχομαι καλή επιτυχία και οι οιωνοί φαίνεται ότι είναι καλοί.

Ευ.Βενιζέλος
: Είναι καλοί. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής.

Κάρολος Παπούλιας: Αυτό έμαθα.

Ευ.Βενιζέλος: 110.000 πολίτες μάς τίμησαν και αυτό μας δίνει δύναμη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment