PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βενιζέλος: «Είχα πει να ψηφιστεί το Μνημόνιο με 180 βουλευτές»


«Όχι» σε ταπεινωτικούς και κοινωνικά προκλητικούς νέους όρους λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

«Όχι» σε ταπεινωτικούς και κοινωνικά προκλητικούς νέους όρους λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στην οποία αποκαλύπτει παράλληλα ότι είχε προτείνει στον πρωθυπουργό να ψηφιστεί το μνημόνιο με πλειοψηφία 180 βουλευτών.

«Η πρόβλεψη για έξοδο στις αγορές το 2012 δεν είναι τώρα εφικτή, εάν δεν υπάρχει μια θεσμική εγγύηση από τους εταίρους μας ότι θα καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες της χώρας και η θεσμική εγγύηση της ΕΚΤ ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο ως αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού συστήματος» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας ότι «οι (νέοι) όροι που θα βάλουν οι δανειστές μας δεν θα πρέπει να είναι ταπεινωτικοί, αναπτυξιακά στείροι και κοινωνικά προκλητικοί».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε, επιπλέον, ότι το δύσκολο (αλλά και επιθυμητό παράλληλα) είναι η αποτελεσματική εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τα όσα είπε στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο για ανάγκη πολιτικής συναίνεσης και για υπερψήφιση κάποιων κρίσιμων αποφάσεων με 180 ψήφους, ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψει ότι είχε προτείνει στον πρωθυπουργό να ψηφιστεί το Μνημόνιο με πλειοψηφία 180 βουλευτών: «Είχα προτείνει στον πρωθυπουργό να θέσουμε ζήτημα υπερψήφισης του με 180 ψήφους ώστε να αναλάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η καθαρή και έντιμη συνεργασία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στο πλαίσιο των θεσμικών τους ρόλων γιατί το «θέμα δεν είναι αν σέρνεται η κυβέρνηση αλλά να μη σέρνεται η χώρα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment