PeristeriNews.gr
Πολιτική

Β. Μεϊμαράκης: Δεν αποτελεί μεταρρύθμιση η απόλυση καθαριστριών και σχολικών φυλάκωνΑιχμές ότι δεν αποτελεί μεταρρύθμιση η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ή η απόλυση των καθαριστριών και των σχολικών φυλάκων, που έγιναν επί υπουργείας Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, άφησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε συνέντευξή του στην Real news ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ούτε σκοπεύει να με καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε σκοπεύω να πάω…Θεωρώ ότι η σημερινή κατάσταση αναστρέφεται αν υπάρξει άμεσα αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής».

Για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών

Αναφερόμενος στο διακύβευμα του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει ότι «στις 10 Ιανουαρίου οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν εκείνον που θεωρούν ότι μπορεί να κάνει τη ΝΔ και πάλι πρώτη πολιτική δύναμη, εκείνον που μπορεί να εγγυηθεί την μετεξέλιξη σε ένα σύγχρονο ζωντανό και συλλογικό κόμμα που θα εμπνεύσει ξανά το σύνολο των πολιτών, εκείνον που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος και την εκ βάθρων ανανέωση της παράταξης σε ιδέες και πρόσωπα».

Για τις απολύσεις καθαριστριών επί υπουργείας Κυρ. Μητσοτάκη

Σε ερώτηση σχετικά με τις απολύσεις των καθαριστριών επί υπουργείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Μεϊμαράκης λέει: «Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μόνο οι απολύσεις είναι μεταρρύθμιση;».

Υποστηρίζει ότι για να βγούμε από την κρίση είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς προσθέτει όμως «…οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν ένα εθνικό και κοινωνικό πρόσημο, να υπηρετούν το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας. Κατά την άποψή μου δεν είναι μεταρρύθμιση η υλοποίηση πολιτικών που αφενός αποδεικνύονται στην πράξη αναποτελεσματικές και αφετέρου δεν εντάσσονται σε έναν σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση του κράτους αλλά απλώς επιβάλλονται για να εκπληρωθούν κάποιοι αριθμητικοί στόχοι. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αποτελεί μεταρρύθμιση η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση των εσόδων της Αυτοδιοίκησης και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων. Ή γιατί αποτελεί αυτοτελή μεταρρύθμιση η απόλυση των καθαριστριών και των σχολικών φυλάκων».

Για την ανασυγκρότηση του κόμματος

Για την αξιοποίηση των ανθυποψηφίων του για την ανασυγκρότηση του κόμματος και για τον χαρακτήρα της ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης λέει ότι «δεν πιστεύω στις θέσεις αντιπροέδρων…Δεν σκοπεύω να αγνοήσω κανέναν, στόχος μου είναι η διεύρυνση της ΝΔ και όχι η συρρίκνωση…Όλοι είμαστε στρατιώτες της παράταξης…Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που έχει στο DNA της τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή της όπως περιγράφονται στην ιδρυτική διακήρυξη, πάνω στις αρχές και τις αξίες αυτές θα στηρίξουμε την οργανωτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση».

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο διάσπασης ο κ. Μεϊμαράκης απαντά ότι «άλλο πράγμα η διάσπαση, άλλο η αποχώρηση κάποιου ή κάποιων προσώπων. Ιστορικά όσοι προσπάθησαν να διασπάσουν την παράταξη αργά ή γρήγορα επέστρεψαν σε αυτή».

Τέλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις λέει ότι «Η στήριξη του Κώστα Καραμανλή αποτελεί τιμή για κάθε υποψήφιο…Δεν γνωρίζω αν θα στηρίξει ο κ. Σαμαράς τον κ. Μητσοτάκη».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Πρόκληση Τουρκίας με πολεμικά πλοία ανοικτά της Κάσου

Peristeri News

Δ. Κουτσούμπας: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που βάζει «ταφόπλακα» στις δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης

Peristeri News

Π. Μαρινάκης: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν διαχωρισμούς σε κυβερνητικά στελέχη

Peristeri News

Leave a Comment