PeristeriNews.gr
Πολιτική

Β. Λεβέντης: Στη φαντασία της κυβέρνησης τα αντισταθμιστικά μέτρα


«Στο χθεσινό Eurogroup δεν ελήφθησαν αποφάσεις, απλώς συμφωνήθηκε να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ενώ υποστήριξε πως είναι «στη φαντασία της κυβέρνησης» τα αντισταθμιστικά μέτρα.

«Τα αντισταθμιστικά μέτρα είναι στη φαντασία τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ εκείνο που τους νοιάζει είναι το εσωτερικό ακροατήριο και όχι να πετύχουμε κάτι για τη χώρα. Έχουν ένα εσωτερικό ακροατήριο το οποίο τους έχει πάρει χαμπάρι ότι θα τα υπογράψουν όλα και προσπαθούν πριν κάνουν μια δήλωση να κάνουν και μια δήλωση ενοχής, γιατί δήλωση ενοχής είναι όλα αυτά» υποστήριξε ο κ. Λεβέντης.

Για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα είπε ότι «είναι ένα σημαντικό βήμα», δεδομένου ότι «η κυβέρνηση τα είχε φορτώσει στον κόκκορα κι έλεγε ούτε ένα ευρώ δεν θεσμοθετώ κι έκανε τσαμπουκά, έκανε το βαρύ πεπόνι».

Ερωτηθείς για τη στάση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε πως «δεν έχει αλλάξει ο Σόιμπλε» και πως «ήταν πάντα σοβαρός». «Πάντα έλεγε κάντε μεταρρυθμίσεις. Αυτό γίνεται επτά χρόνια σε αυτή τη χώρα. Αντί να κάνουμε το καθήκον μας, που αν το είχαμε κάνει από το 2011 θα είχαμε φύγει από τα μνημόνια, εμείς, όταν ήταν να πάρουμε τη δόση ψηφίζαμε στη Βουλή τα πάντα και μετά αδρανούσαμε. Και όλοι οι νόμοι, οι ψηφισμένοι, σαπίζουν στα σκονισμένα χρονοντούλαπα της Βουλής. Δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα», παρατήρησε.

Σε ερώτηση για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Λεβέντης απάντησε πως «η μόνη που δεν δικαιούται να μιλάει είναι η Νέα Δημοκρατία, γιατί τη διετία που ήταν ο κ. Σαμαράς και εκείνος κορόϊδευε με τα Ζάππεια».

Επισήμανε ακόμη πως «η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση 130 βουλευτών», ενώ κατηγόρησε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ότι μη ψηφίζοντας την απλή αναλογική «με την ελεεινή αυτή ψήφο έδωσε τροφή στα όνειρα για να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός».

Όπως είπε, το πρόβλημα της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα καθώς δεν θα έρθει καμιά επένδυση όταν η κυβέρνηση στηρίζεται σε 152 ή 153 βουλευτές.

Σημείωσε τέλος ότι η Ένωση Κεντρώων δεν ενδιαφέρεται για υπουργεία. «Κανένα υπουργείο δεν θέλω. Και στην επόμενη Βουλή θεωρώ ότι η Ενωση Κεντρώων δεν πρέπει να πάρει υπουργεία και οι βουλευτές να λειτουργήσουν με κριτικό και εποικοδομητικό πνεύμα. Οτιδήποτε καλό βλέπουμε να συνεισφέρουμε σε αυτό, οτιδήποτε κακό να το στηλιτεύουμε. Δεν είμαι σαν τον Καμμένο να πάω να πάρω 5, 6, 10 υπουργεία και να το βουλώσω» είπε για να προσθέσει: «Αν ονειρευόμουν υπουργείο, από τις 20 Σεπτέμβρη μου είπε ο Τσίπρας να μου δώσει υπουργεία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment