PeristeriNews.gr
Οικονομία

Β. Κορκίδης: Πλήγμα στην ελληνική οικονομία από τις κυρώσεις στη Ρωσία


«Καμπανάκι» για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην ελληνική οικονομία οι κυρώσεις της Ε.Ε. προς τη Ρωσία κρούει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

«Καμπανάκι» για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην ελληνική οικονομία οι κυρώσεις της Ε.Ε. προς τη Ρωσία κρούει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κορκίδης, «κάθε δράση δημιουργεί αντίδραση και ατυχώς η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι σε βάρος των αδύναμων οικονομικά χωρών της Ε.Ε. και, επομένως, της Ελλάδας, άμεσα στους τομείς του διμερούς εμπορίου, των οδικών μεταφορών, της ενέργειας και μελλοντικά του τουρισμού».

«Η χώρα μας ίσως να μη μπορεί να αγοράσει ο,τιδήποτε από όσα απαγορεύει η Ε.Ε., όμως μπορεί να πουλήσει σε ρωσικές επιχειρήσεις ελληνικά εποχιακά προϊόντα, όπως οπωροκηπευτικά και φρούτα, τα οποία μάλιστα έχουν περιορισμένο χρόνο παραγωγής, μεταφοράς και κατανάλωσης», εξηγεί ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Τονίζει τέλος ότι «η αποτελεσματική παρέμβαση της οικονομικής μας διπλωματίας για μια πολιτική λύση σε ανώτατο επίπεδο είναι απολύτως απαραίτητη εδώ και τώρα, ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης στις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις και αποφυγή ρωσικού εμπάργκο στη χώρα μας».

«Ευρώπη και Ρωσία σπέρνουν ανέμους και η Ελλάδα καλείται να θερίσει θύελλες…», καταλήγει ο κ. Κορκίδης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment