PeristeriNews.gr
Πολιτική

Β. Κικίλιας: Μέχρι το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στη χώρα 500.000 εμβολιασμοί


«Μέχρι αυτό το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στη χώρα 500.000 εμβολιασμοί», γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Όπως είπε ξεκίνησε τις δηλώσεις του με αυτό το γεγονός γιατί αποτελεί «την κινητήριο δύναμη για όλους μας, για τους γιατρούς, για τους νοσηλευτές, για τους πολίτες. Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τους συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, και εδώ που βρισκόμαστε αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα».

«Όσο θα αυξάνονται οι ροές των εμβολίων θα είμαστε σε καλύτερη θέση να διαχειριστούμε την πανδημία», υπογράμμισε.

Ο υπουργός εξήρε το έργο των υγειονομικών και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν προσλήψεις στο χώρο της υγείας.

Ο κ. Κικίλιας εγκαινίασε κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε δύο φορητές ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αποτελούν δωρεά ιδιωτών και, όπως τόνισε, θα λειτουργήσουν άλλες δύο στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος και δύο ακόμη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδημιολογική κατάσταση της Θεσσαλονίκης έχει ανησυχήσει τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Από την ανάλυση των λυμάτων της πόλης, το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα συγκέντρωσης παρέμεινε, με βάση τις δύο τελευταίες μετρήσεις, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ. Μετά τον διπλασιασμό του ιικού φορτίου, που υπολογίστηκε στα δείγματα που ελήφθησαν από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης (ΕΕΛΘ) στις 5 και 7 Φεβρουαρίου, οι επόμενες αναλύσεις από δειγματοληψίες της 8ης και 9ης Φεβρουαρίου έδειξαν μία τάση σταθεροποίησης στα αυξημένα αυτά επίπεδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment