PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τζόνσον στη διάσκεψη για το κλίμα: Ένα λεπτό για τα μεσάνυχτα


Η κρίσιμη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή ξεκίνησε στη Γλασκώβη, με τις μεγάλες χώρες να αποτυγχάνουν να συμφωνήσουν σε φιλόδοξες νέες δεσμεύσεις.

Η διάσκεψη της COP26 ξεκίνησε μετά την αποτυχία των οικονομιών της Ομάδας των 20 (G20) να δεσμευθούν σε έναν στόχο μηδενικών εκπομπών άνθρακα το 2050 – μια προθεσμία που αναφέρεται ευρέως ως απαραίτητη προκειμένου να αποτραπεί το πιο ακραίο σενάριο κλιματικής υπερθέρμανσης.

«Η ανθρωπότητα είναι καιρός τώρα που εξάντλησε τον χρόνο για την κλιματική αλλαγή. Είναι ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα γι΄αυτή την Ημέρα της Κρίσης και πρέπει να δράσουμε τώρα», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σήμερα στην εναρκτήρια τελετή.

«Αν δεν σοβαρευθούμε για την κλιματική αλλαγή σήμερα, θα είναι πολύ αργά για τα παιδιά μας να το κάνουν αύριο.»

Καθώς μιλούσε ο Τζόνσον, η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ έκανε retweet σε μια έκκληση προς τα εκατομμύρια των υποστηρικτών της να υπογράψουν μια ανοικτή επιστολή όπου κατηγορούν τους ηγέτες για προδοσία.

«Αυτή δεν είναι μια άσκηση. Είναι ένας κόκκινος κωδικός για τη Γη», αναφέρεται στην έκκληση. «Εκατομμύρια άνθρωποι θα υποφέρουν καθώς ο πλανήτης μας καταστρέφεται — ένα τρομακτικό μέλλον το οποίο θα προκληθεί, ή θα αποτραπεί, από τις αποφάσεις που εσείς παίρνετε. Έχετε την εξουσία να αποφασίσετε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment