PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τζακ Λιου: Ένα Grexit θα προκαλούσε τεράστια αναταραχή


Έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων…

Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε τεράστια αναστάτωση και «κακουχία» στη χώρα, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση που θα έχει με την Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, στην Ουάσιγκτον.

Επανέλαβε δε ότι οι κίνδυνοι ενός Grexit για την παγκόσμια οικονομία δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν, παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης είναι πολύ μικρότερος σήμερα σε σχέση με το 2012.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Λιου απηύθυνε έκκληση προς την Αθήνα και τους θεσμούς να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία, υπογραμμίζοντας πως το κρίσιμο ζήτημα είναι να γίνει η «τεχνική δουλειά» που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βγει από την κρίση.

Κάλεσε, παράλληλα, την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και να ηγηθεί της προσπάθειας για την κατάρτιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Σημείωσε, όμως, πως και οι θεσμοί πρέπει να είναι λογικοί στη συνεργασία τους με τις ελληνικές αρχές. Είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση, τόνισε ο Τζακ Λιου.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στην Ουάσιγκτον, είπε πως, εξ όσων γνωρίζει, στην εκδήλωση για την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα γίνει στον Λευκό Οίκο δεν θα υπάρξει «κατ’ ιδίαν» συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον κ. Βαρουφάκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment