PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευχαριστίες Τσίπρα σε Ιερώνυμο για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας



Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε «από καρδιάς» τον Αρχιεπίσκοπο για την πρωτοβουλία του…

Ευχαριστήρια επιστολή για την πρόσφατη αναφορά του στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου απέστειλε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Του πρότεινε ακόμη την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασής του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε «από καρδιάς» τον Αρχιεπίσκοπο για την πρωτοβουλία του, λέγοντας ότι μπορεί να δώσει πραγματικές ανάσε προς όφελος όχι μόνο των κρατικών ταμείων, αλλά και του κοινωνικού συνόλου γενικά.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η πρωτοβουλία του έχει και θετικότατο αντίκτυπο στο φρόνημα όλων, στέλνει μήνυμα γενικής συσπείρωσης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των προκλήσεων τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι.

«Δείχνει επίσης ότι το μεγάλο όπλο μας απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη, η έγνοια και η φροντίδα για τον άλλο, τον πλησίον. Φανερώνειότι η Εκκλησία εισακούει τα κελεύσματα των καιρών και ανταποκρίνεται στα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας», συνέχισε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Πολιτεία έχει ανάγκη κάθε δυνατής υποστήριξης προκειμένου «να αντιμετωπίσουμε από κοινού την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και τους ανθρώπους της τα τελευταία χρόνια».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment