Τεχνολογία

Twitter: Δοκιμάζει κουμπί για αναφορά παραπλανητικών tweets

Tη δυνατότητα στους χρήστες να αναφέρουν αναρτήσεις ως παραπλανητικές παρέχει για πρώτη φορά το Twitter.

Ως γνωστόν, πολλά από τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα έχουν κατηγορηθεί πως δεν κάνουν αρκετά για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση παραπληροφόρησης κατά την πανδημία Covid και τις αμερικανικές προεκλογικές εκστρατείες.

Η επιλογή αναφοράς του Twitter δεν έδινε ξεκάθαρη επιλογή για τέτοιες αναρτήσεις. Όπως σημειώνει το BBC, γνωστοποιήθηκε πως η νέα αυτή λειτουργία θα είναι μόνο δοκιμαστική και θα είναι διαθέσιμη μόνο σε λίγες χώρες αρχικά.

«Κάποιοι άνθρωποι» σε Αυστραλία, Νότια Κορέα και ΗΠΑ θα βλέπουν πλέον μια επιλογή «it’s misleading» (είναι παραπλανητικό) όταν θέλουν να αναφέρουν ένα tweet. Ωστόσο, όπως προειδοποίησε η εταιρεία, το σύστημα μπορεί να φέρει και πολύ μεγάλα αποτελέσματα: «Αξιολογούμε αν πρόκειται για μια αποτελεσματική προσέγγιση, οπότε αρχίζουμε πρώτα σε μικρό επίπεδο» τόνισε η εταιρεία. «Μπορεί να μην ενεργήσουμε και να μη μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην κάθε αναφορά στο πείραμα αυτό, μα το input σας θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τάσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ταχύτητα και την κλίμακα της ευρύτερης δουλειάς μας πάνω στην παραπληροφόρηση».

Το Twitter σχεδιάζει μακροπρόθεσμα να το εμφανίσει και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο.

Προς το παρόν όταν κάποιος αναφέρει παραπλανητικά tweets πρέπει να διαλέξει μεταξύ κάποιων επιλογών όπως «ύποπτο ή σπαμ», «επιβλαβές ή προσβλητικό» και μετά να προχωρήσει σε πιο συγκεκριμένες υποκατηγορίες. Ωστόσο, καθώς οι επιλογές είναι πολύ συγκεκριμένες, είναι συχνά ασαφές ποια ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί

Related posts

Τι μπορεί να κρύβει η υπερθέρμανση των κινητών τηλεφώνων

Peristeri News

Δέχτηκε επίθεση από χάκερ η Google

Peristeri News

Ο ιδανικός χρόνος χρήσης στα κινητά τηλέφωνα

Peristeri News

Leave a Comment