PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πέμπτη μέρα πυρκαγιάς στα Βίλια


Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα της πυρκαγιάς που καίει για 5η ημέρα στα Βίλια Αττικής.

Οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στο νότιο κομμάτι της πυρκαγιάς, που πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και οι πυροσβεστικές δυναμεις εκφράζουν αισιοδοξία ότι μέσα στις επόμενες ώρες τόσο σε αυτό το σημείο, όσο και τα πύρινα μέτωπα συνολικά θα οριοθετηθούν πλήρως.

«Η φωτιά έχει μετακινηθεί προς τα Μέγαρα αλλά εκεί δεν έχει πολύ καύσιμη ύλη, υπάρχει χαμηλή βλάστηση και σημειώνονται μικρές αναζωπυρώσεις», δήλωσε πριν λίγο στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

Σε όλη την υπόλοιπη περιοχή που αναπτύχθηκε η πυρκαγιά, υπάρχουν ενεργές καύσεις, σε κομμάτια που υπάρχει μόνο δάσος, μακριά από κατοικημένη περιοχή, και αντιμετωπίζονται από επίγειες και εναέριες δυνάμεις πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην έκτακτη ενημέρωση που έκανε από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος χθες, δήλωσε πως: «Προτεραιότητές μας είναι η διασφάλιση των οδεύσεων διαφυγής για κάθε ανάγκη που θα προκύψει, η προστασία των υποδομών και των περιουσιών και φυσικά, ο περιορισμός της πυρκαγιάς στα σημερινά της όρια», δήλωσε ο υπουργός και εξέφρασε την ευχαριστίες του στους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους εθελοντές και όλο το προσωπικό που παλεύει στην πρώτη γραμμή. «Έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη μας, την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας. Δεν περισσεύει κανένας», είπε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Leave a Comment