PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσίπρας: «Η μόνη λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία»


Δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» πολιτών σε όλη τη χώρα.

«Η μόνη λύση που θα οδηγήσει σε ομαλές εξελίξεις και δεν θα μας πάει σε ανώμαλες εξελίξεις είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» πολιτών σε όλη τη χώρα.

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο «ειρηνικό κίνημα που δείχνει ότι η μη βία είναι πιο αποτελεσματική».

Είπε, επίσης, ότι δεν πρέπει να μεγαλοποιείται το συμβάν μπροστά από τη Βουλή. «Είχαν και αυτοί (σ.σ. οι βουλευτές) μία περιπέτεια. Ας έχουν κι αυτοί μια περιπέτεια. Δεν το εγκρίνω, δεν το επικροτώ, αλλά ας μην το μεγαλοποιούμε».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου ότι «ντρέπεται», ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν ντρέπεται για αυτά που έχει πει τόσα χρόνια και που έχει κάνει. Ντρέπεται γιατί κάποιοι βουλευτές βγήκαν από τον Εθνικό Κήπο νύχτα».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν επικροτεί τέτοιες ενέργειες, τις οποίες χαρακτήρισε «βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης για να μετατρέψει το κλίμα», αλλά δεν πρόκειται για «επίθεση στον κοινοβουλευτισμό».

«Επίθεση στον κοινοβουλευτικό ήταν το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που έκαναν ένα χρόνο πριν και είπαν ότι ο Παπακωνσταντίνου θα υπογράφει συμβάσεις, χωρίς να παίρνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Επίθεση στον κοινοβουλευτισμό είναι ότι έχουμε μία δανειακή σύμβαση την οποία δεν έχουμε ψηφίσει» τόνισε.

«Αυτοί οι άνθρωποι που φτύνανε ξέρετε πόσο ταπεινωμένοι έχουν αισθανθεί όταν ο Πάγκαλος έβγαινε και τους έλεγε ότι είναι τεμπέληδες, ότι είναι κοπρίτες, ότι αυτοί φταίνε, ότι μαζί τα φάγανε και σήμερα δεν έχουν να δώσουν χαρτζιλίκι στα εγγόνια τους;» συνέχισε.

«Η μόνη λύση που θα οδηγήσει σε ομαλές εξελίξεις και δεν θα μας πάει σε ανώμαλες εξελίξεις είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» επανέλαβε.
Αναφερόμενος στις συζητήσεις περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό. «Όσο δεν έχουν αποφασίσει τη διάλυση της Ευρωζώνης, νομίζω ότι κίνδυνος χρεοκοπίας, δηλαδή να αφήσουν την Ελλάδα να μην πάρει τις δόσεις, δεν υπάρχει» σημείωσε.

«Αυτό που υπάρχει» συνέχισε «είναι ένας εκβιασμός, διότι δίνουν κάποια χρήματα και θέλουν να κερδίσουν πολλαπλάσια, θέλουν να πάρουν το δημόσιο πλούτο, θέλουν να εξασφαλίσουν συνθήκες εργασιακές τύπου Ασίας».

«Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι αυτοί οι ανεύθυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης, που η ίδια προαναγγέλλει και διαλαλεί τη χρεοκοπία της χώρας, να οδηγήσουν σε τραπεζικό κραχ» υποστήριξε, αναφέροντας ότι σε διάστημα λίγων ημερών, από την ημέρα που ανακοινώθηκε η έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έφυγε από τη χώρα 1,5 δισ. ευρώ σε καταθέσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment