PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σφοδρή κριτική στο μνημόνιο από Σαμαρά


«Αν αποφασίσουν εκλογές, θα είναι καλοδεχούμενες. Να το ξέρουν όμως, εκλογές αν θα γίνουν, θα γίνουν επειδή εκείνοι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, επειδή εκείνοι δεν μπορούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα» είπε το βράδυ της Τετάρτης από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αν αποφασίσουν εκλογές, θα είναι καλοδεχούμενες. Να το ξέρουν όμως, εκλογές αν θα γίνουν, θα γίνουν επειδή εκείνοι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, επειδή εκείνοι δεν μπορούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα» είπε το βράδυ της Τετάρτης από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Πρόσθεσε πως «συναίνεση στο λάθος δεν δίνω. Δεν δικαιούμαι να δώσω. Και δεν μπορώ να δώσω».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε στελέχη και οπαδούς της ΝΔ σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και έστειλε μηνύματα προς τον πρωθυπουργό, αλλά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Σαμαράς, αφού έπλεξε το εγκώμιο της Κρήτης και μίλησε για πηγή υπερηφάνειας και έμπνευσης για κάθε Έλληνα, ανέφερε: «Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι και εννοώ όχι. Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω. Και το λάθος δεν το συνυπογράφω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφού ανέφερε πως γνωρίζει πώς περνάει σήμερα μια ελληνική οικογένεια, τόνισε ότι ξέρει τι σημαίνει να διαπιστώνουν κάθε μέρα, όχι μόνο ότι δεν βγαίνουν, όχι μόνο ότι τους πελεκάνε το εισόδημα, αλλά κι ότι προσπαθούν να τους πάρουν και την αξιοπρέπειά τους.

«Τα ξέρω όλα αυτά. Γι’ αυτό και είμαι εδώ, βρίσκομαι απέναντί σας, και σας λέω κοιτώντας σας στα μάτια: Όχι, δεν προσυπογράφω το λάθος» ανέφερε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι πέρυσι τον εμφάνιζαν «άκαμπτο», γιατί είπε όχι. Σήμερα, πρόσθεσε, πάνε να με εμφανίσουν «ίδιο» με τους άλλους, με εκείνους που είπαν «ναι». «Όμως, όπως και να το κάνουν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι» πρόσθεσε.

Ακολούθως ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο μνημόνιο λέγοντας ότι δεν οδηγεί πουθενά.

Αφού μίλησε για την πολεμική που δέχθηκε για το Ζάππειο 1 πρόσθεσε: «Σήμερα δεν απαξιώνουν τις προτάσεις μας. Ζητούν να τις ενσωματώσουν. Γιατί ζητούν να τις ενσωματώσουν; Γιατί οι δικές τους δεν δούλεψαν. Αν δούλευε η δική τους πολιτική, αν δούλευε το μνημόνιο, δεν θα ασχολούνταν μαζί μας. Η κυβέρνηση έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα προχωρούσε, αν μπορούσε, χωρίς εμάς. Αλλά ξέρει ότι η πολιτική της δεν δουλεύει. Και χρειάζεται να τη στηρίξουμε κι εμείς. Όμως τους το είπα από την αρχή, τους το είπα και στο Ζάππειο, τους το είπα και την περασμένη Παρασκευή, τους το είπα και στη Βουλή προχθές, τους το λέω και σήμερα από εδώ, από το Ηράκλειο της Κρήτης: Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω. Δεν δικαιούμαι να δώσω. Και δεν μπορώ να δώσω…» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και επισήμανε πως «σύντομα θα αντιληφθούν ότι με τις δικές μας προτάσεις η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από την κρίση».

Εμείς δεν φέρνουμε την καταστροφή, είπε, όπως κάνουν καθημερινά υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. «Πέρυσι αποκαλούσαν την Ελλάδα “διεφθαρμένη χώρα”. Κι ύστερα ανακάλυψαν ότι δεν μας δάνειζαν οι αγορές. Πέρυσι αποκαλούσαν την ελληνική οικονομία “Τιτανικό”. Κι ύστερα μας επιτέθηκαν οι κερδοσκόποι. Φέτος βγαίνει ό ίδιος ο υπουργός Οικονομικών και δηλώνει ότι μετά τον Ιούλιο το κράτος “κατεβάζει ρολά”» ανέφερε.

Επίθεση στον Γιώργο Καρατζαφέρη

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «δεν είναι μόνοι τους. Έχουν και τους “λαγούς” τους σε άλλα κόμματα και κομματίδια. Ακούσαμε κάποιον να απειλεί σήμερα ότι αν δεν τα βρούμε, θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές. Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές».

Και συνέχισε: «Κύριε Παπανδρέου, δώστε του επίτέλους του κ. Καρατζαφέρη ένα υπουργείο να ησυχάσουμε».

Για τις εκλογές είπε: «Αν αποφασίσουν εκλογές, καλοδεχούμενες. Να το ξέρουν, όμως. Εκλογές αν γίνουν, θα γίνουν επειδή εκείνοι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, επειδή εκείνοι δεν μπορούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, επειδή δεν έχουν πείσει ούτε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό είναι τζούφιες οι απειλές και οι εκβιασμοί τους. Αφού δεν μπορούν να συναινέσουν μεταξύ τους, πως είναι δυνατό να ζητούν από μας συναίνεση στο λάθος;».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» υπογραμμίζοντας: «Νιώθουμε τις αγωνίες του. Χαιρόμαστε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες του στις πλατείες. Που γίνονται πια όχι με κομματικούς στρατούς, Όχι με κομματικές σημαίες, αλλά με μεγάλες πανεθνικές κινητοποιήσεις, κάτω από σύμβολα που ενώνουν, με ελληνικές σημαίες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment