PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Τρόποι για να αποφύγετε τη μονοτονία στις καλοκαιρινές διακοπές σε νησί


Τα νησιά είναι ιδανικά για να ξεφύγετε από τα πάντα, αλλά αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας εκεί, θα χρειαστείτε κάποιες δραστηριότητες για να σας κρατήσουν απασχολημένους. Δεν μπορείτε να περνάτε όλη τη μέρα ξαπλωμένοι στον ήλιο και κολυμπώντας στη θάλασσα, σας προτείνουμε τις παρακάτω δραστηριότητες.

Ενοικίαση σκάφους

Το island hopping είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που προσφέρει η διαμονή σε ένα ελληνικό νησί. Είναι εύκολο να νοικιάσετε ένα σκάφος για μια μέρα ή ακόμα και μόνο για λίγες ώρες και να εξερευνήσετε τα γύρω νησιά. Θα μπορέσετε να δείτε μερικά πανέμορφα τοπία, να κολυμπήσετε σε μερικούς εκπληκτικούς όρμους και ίσως ακόμη και να σταματήσετε σε ένα ή δύο αρχαία ερείπια! Αν για παράδειγμα βρίσκεστε στην Σαντορίνη πληκτρολογήστε στο κινητό σας, ενοικίαση σκάφους στη Σαντορίνη, και αμέσως θα δείτε τα διαθέσιμα σκάφη προς ναύλωση.

Πεζοπορία

Αν αγαπάτε το περπάτημα, τότε η πεζοπορία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξερευνήσετε το περιβάλλον σας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στα ελληνικά νησιά. Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι περίπατοι που κυμαίνονται από απαλές βόλτες μέσα σε πευκοδάση μέχρι πιο απαιτητικές διαδρομές κατά μήκος των κορυφογραμμών των βουνών με εκπληκτική θέα στη θάλασσα από κάτω. Αν αισθάνεστε πιο δραστήριοι, υπάρχουν επίσης διαθέσιμες οργανωμένες εκδρομές ορειβασίας, όπου μπορείτε να σκαρφαλώσετε στις υψηλότερες κορυφές της Ελλάδας και να απολαύσετε εκπληκτική θέα από το επίπεδο της θάλασσας!

Καταδύσεις με αναπνευστήρα

Αν θέλετε να γνωρίσετε από κοντά τη θαλάσσια ζωή στο φυσικό της περιβάλλον, το κολύμπι με αναπνευστήρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε. Είναι αρκετά εύκολο για τον καθένα να το κάνει, και εφόσον φροντίζετε να μην πληγώσετε κανένα ζώο ή καταστρέψετε τους κοραλλιογενείς υφάλους, θα μπορέσετε να δείτε μερικά απίστευτα αξιοθέατα κάτω από τη θάλασσα.

Καταδύσεις

Για πολλούς ανθρώπους, η κατάδυση με αναπνευστήρα δεν είναι αρκετά βαθιά – θέλουν να δουν ακόμα περισσότερα από όσα βρίσκονται κάτω από τα κύματα! Εδώ είναι που οι καταδύσεις είναι χρήσιμες. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την κατάλληλη εκπαίδευση, μπορείτε να έχετε πλήρη εικόνα όλων όσων συμβαίνουν κάτω από την επιφάνεια της επιλεγμένης τοποθεσίας. Ορισμένα καταδυτικά κέντρα προσφέρουν επίσης εξειδικευμένα μαθήματα που επιτρέπουν στους άπειρους δύτες να βελτιώσουν τις τεχνικές τους όσο λείπουν, ώστε να είναι σε θέση να απολαύσουν περισσότερα από το απλό ψαροντούφεκο όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment