PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Τι είναι η αρθροσκόπηση ώμου και πως μπορεί να προληφθεί


Η αρθροσκόπηση ώμου είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία κατά την οποία μια μικρή κάμερα, που ονομάζεται ενδοσκόπιο, εισάγεται στην άρθρωση του ώμου.

Η αρθροσκόπηση ώμου https://www.grigoriosavramidis.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%8E%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%8E%CE%BC%CE%BF%CF%85 είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την εξέταση και τη θεραπεία προβλημάτων του ώμου. Μια μικρή κάμερα, που ονομάζεται ενδοσκόπιο, εισάγεται στην άρθρωση του ώμου μέσω μιας σχετικά μικρής τομής. Το ενδοσκόπιο επιτρέπει στον χειρουργό να δει το εσωτερικό της άρθρωσης και να εκτελέσει τη χειρουργική επέμβαση χωρίς να χρειαστεί να κάνει μεγάλες τομές ή να κόψει μυς ή συνδέσμους.

Πώς μπορεί να προληφθεί;

Ο πόνος στον ώμο μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής χρήσης του σημείου του τραύματος ή του τραυματισμού. Για να αποτρέψετε την ανάπτυξη πόνου στον ώμο είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις που καταπονούν την άρθρωση του ώμου σας, όπως τα αθλήματα με ρίψεις ή οι εργασίες που απαιτούν συγκεκριμένη κλίση του κεφαλιού, όπως το βάψιμο ή οι κατασκευές. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε δραστηριότητες που απαιτούν επαναλαμβανόμενο τέντωμα πάνω από το κεφάλι, όπως η κηπουρική ή το καθάρισμα παραθύρων. Εάν έχετε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο σας, αυτό πιθανότατα θα αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης αρθρίτιδας του ώμου αργότερα στη ζωή σας εάν συνεχίσετε να συμμετέχετε σε αυτές τις δραστηριότητες χωρίς να λαμβάνετε προφυλάξεις για να μην προκαλέσετε περαιτέρω βλάβη στους ώμους σας. Μπορείτε να συμβουλευτείτε κάποιον ορθοπεδικό στην περιοχή σας με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, πχ ορθοπεδικός Μαρούσι.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι χειρουργικής αποσυμπίεσης, μεταξύ των οποίων:

Ανοιχτή ή συμβατική αρθροσκόπηση. Ο χειρουργός πραγματοποιεί μια μεγαλύτερη τομή (μήκους περίπου 2 ιντσών) στη μέση του άνω βραχίονα σας για να φτάσει στην άρθρωση του ώμου. Αυτή η προσέγγιση προορίζεται συνήθως για νεότερους ασθενείς που έχουν λιγότερες ουλές από προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις ή τραυματισμούς. Αυτός ο τύπος χειρουργικής επέμβασης εκτελείται συνήθως υπό γενική αναισθησία, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθησία εάν έχετε προηγούμενη εμπειρία με τη γενική αναισθησία. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν καταστολή ή ενδοφλέβια φάρμακα κατά τη διάρκεια της επέμβασής τους.

Άμεση πρόσθια προσέγγιση ή διαξονική προσέγγιση. Για αυτόν τον τύπο αρθροσκοπικά υποβοηθούμενης χειρουργικής επέμβασης, ο χειρουργός πραγματοποιεί μια τομή πίσω από την ωμοπλάτη σας (σε αντίθεση με τη διάβασή της). Στη συνέχεια αποκτά πρόσβαση στην ΑΚ άρθρωσή σας εισάγοντας εργαλεία μέσω αυτού του ανοίγματος αντί να κάνει μια μεγαλύτερη τομή στην κορυφή της.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη διενέργεια μιας μικρής τομής στην ωμοπλάτη, την εισαγωγή μιας κάμερας οπτικών ινών στην άρθρωση και την αφαίρεση τυχόν χαλαρών σωμάτων. Συχνά, ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει αρθροσκόπιο για να εξετάσει τους τένοντες του στροφικού πετάλου και το χείλος του χείλους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment