PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Τρομοκράτης» ο ύποπτος για την επίθεση στη Λιόν


Η έρευνα για την επίθεση την οποία πραγματοποίησε την Παρασκευή στη Λιόν ο Γιασίν Σαλχί, επιβεβαιώνει το «κίνητρο της τρομοκρατίας», ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού.

Η έρευνα για την επίθεση την οποία πραγματοποίησε την Παρασκευή στη Λιόν ο Γιασίν Σαλχί, ο οποίος αποκεφάλισε τον εργοδότη του και προσπάθησε να ανατινάξει χημικό εργοστάσιο, επιβεβαιώνει το «κίνητρο της τρομοκρατίας», ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού, επιβεβαιώνοντας επίσης σχέση του 35χρονου Σαλχί με την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η έρευνα «αφήνει να διαφανεί τρομοκρατικό κίνητρο στην ενέργεια του Γιασίν Σαλχί, αν και ο ίδιος την αιτιολογεί επικαλούμενος προσωπικούς λόγους», δήλωσε – σε συνέντευξη Τύπου – ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στη σκηνοθεσία της δολοφονίας, στους δεσμούς του υπόπτου με Γάλλο που ήταν στη Συρία, στις φωτογραφίες του αποκεφαλισμού που ο Γ. Σαλχί έστειλε σε αυτόν τον σύνδεσμο και ένα αίτημα του τελευταίου προς το Ισλαμικό Κράτος να τις δημοσιοποιήσει.

Η επίθεση που διέπραξε ο Γ. Σαλχί «ανταποκρίνεται επακριβώς στα συνθήματα του Ισλαμικού Κράτους να σκοτώσει “απίστους” και η απόπειρα να ανατινάξει το χημικό εργοστάσιο μοιάζει με επιχείρηση μάρτυρα», όπως εκείνες τις οποίες πραγματοποιούν οι τζιχαντιστές, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Διευκρίνισε ότι ο Γ. Σαλχί ήταν «προφανώς σε τακτική επαφή» με Γάλλο που είχε φύγει στη Συρία, τον «Γιουνές», στον οποίο είχε στείλει μακάβρια φωτογραφία – σέλφι με το κεφάλι του εργοδότη του, τον οποίο είχε αποκεφαλίσει πριν ρίξει το αυτοκίνητό του σε υπόστεγο του χημικού εργοστασίου, προκαλώντας έκρηξη.

Ο ύποπτος εξήγησε ότι πραγματοποίησε την ενέργειά του έπειτα από διένεξη με τον εργοδότη του, κάνοντας παράλληλα λόγο για καβγά που είχε με τη γυναίκα του. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κίνητρα της πράξης του είναι εντελώς προσωπικά και η ενέργειά του δεν ήταν τρομοκρατική. «Στην πραγματικότητα, το ένα δεν αποκλείει το άλλο και η επιλογή να σκοτώσει κάποιον με τον οποίο είναι ενοχλημένος δεν έχει αποκλειστικά τρομοκρατικό κίνητρο», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment