PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τρομοκρατική επίθεση απέτρεψαν οι Αμερικανοί



Οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. κατάφεραν να ματαιώσουν σχέδιο για την πραγματοποίηση βομβιστικών επιθέσεων στις πρεσβείες του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσινγκτον καθώς και να αποτρέψουν τη δολοφονία του πρεσβευτή της χώρας του Αραβικού Κόλπου.

Οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. κατάφεραν να ματαιώσουν σχέδιο για την πραγματοποίηση βομβιστικών επιθέσεων στις πρεσβείες του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσινγκτον καθώς και να αποτρέψουν τη δολοφονία του πρεσβευτή της χώρας του Αραβικού Κόλπου, ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α..

Σύμφωνα με στοιχεία του FBI, οι Manssor Arbabsiar και Gholam Shakuri, ιρανικής καταγωγής και οι δύο, ήταν υπεύθυνοι για την οργάνωση της διπλής επίθεσης.

«Ο Manssor Arbabsiar, ο οποίος έχει και την αμερικανική υπηκοότητα, συνελήφθη από τις Αρχές στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου “Τζ.Φ.Κένεντι”. Εν συνεχεία προέβη σε σειρά ομολογιών ενώπιον του ανακριτή», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Eric Holder.

Ο Gholam Shakuri διαφεύγει μέχρι στιγμής τη σύλληψη.

Σύμφωνα με το FBI, ο καταζητούμενος είναι μέλος ενός επίλεκτου Σώματος, που υπάγεται στους «Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης», ενώ σε καταγεγραμμένη συνομιλία του ακούγεται ξεκάθαρα ότι σχεδιάζει τη δολοφονία του πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας. Παράλληλα, στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας δείχνουν ότι στη διάρκεια του Ιουλίου και του Αύγουστου ο Manssor Arbabsiar κατέβαλε το ποσό των 100.000 δολαρίων σε έναν πληροφοριοδότη, με στόχο να οργανωθεί η δολοφονία του πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας, Adel al-Jubeir.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο

Peristeri News

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Leave a Comment