PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τριπλό το χαράτσι της Εφορίας προς τους πολίτες


Αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη έρχονται χιλιάδες φορολογούμενοι.

Αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη έρχονται χιλιάδες φορολογούμενοι, μόλις ανοίγουν το φάκελο της Εφορίας, με το τριπλό χαράτσι των έκτακτων εισφορών στα εισοδήματα, τις αντικειμενικές δαπάνες και το τέλος επιτηδεύματος.

Τα στενά χρονικά περιθώρια οδήγησαν τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, να εκδώσει μαζικά εκκαθαριστικά, χωρίς να εξαιρεί εισοδήματα, τα οποία δεν λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό της έκτακτης εισφοράς, όπως για παράδειγμα το εφάπαξ και οι αποζημιώσεις απόλυσης.

Παράλληλα, δεν είχε ούτε τα στοιχεία ούτε τον χρόνο για να εξαιρέσει ανέργους και αναπήρους οι οποίοι επίσης απαλλάσσονται. Ετσι, τα ραβασάκια έρχονται αδιακρίτως προκαλώντας σοκ στους φορολογουμένους, παρά το γεγονός ότι στο σημείωμα περιγράφονται αναλυτικά τόσο οι εξαιρέσεις, όσο και τι πρέπει να κάνει ο αποδέκτης λανθασμένου σημειώματος.

Στο ρεπορτάζ που παρουσιάζουν “Τα Νέα”, μαζί με οδηγίες για το τί μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι, αναφέρονται και παραδείγματα, όπως φορολογουμένου, ο οποίος είχε πέρυσι συνολικό καθαρό εισόδημα 38.000 ευρώ, αλλά με τη συνταξιοδότησή του έλαβε και εφάπαξ ύψους 120.000 ευρώ και φορολογείται για αυτό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment