PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τρία τα μέτωπα της φωτιάς στην Ηλεία


Τρία πύρινα μέτωπα μαίνονται αυτή τη στιγμή στην Ηλεία, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Αρχαία Ολυμπία, την ώρα που ανά τη χώρα υπάρχουν κι άλλες εστίες που έχουν σημάνει συναγερμό.

Στις 14:18 εστάλη μήνυμα από το 112 για την Παλαιοβαρβάσαινα και τις περιοχές Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την Αρχαία Ολυμπία. Αυτή τη στιγμή στο μέτωπο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο.

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας και, όπως αναφέρει το ilialive.gr, αυτή τη στιγμή είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, υπάρχει και τρίτη εστία στην περιοχή, στην Αρχαία Ολυμπία, κοντά σε ξενοδοχείο.

Στα σημεία αυτά επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και τα τρία μέτωπα καίνε κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Σε Μεσσηνία και Γράμμο ενεργά μέτωπα

Την ίδια στιγμή, μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι, του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν κινητοποιηθεί και έξι εναέρια μέσα.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, καθώς το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, οι προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στις 21.40, σε δύσβατο δασικό σημείο στην περιοχή Τριλόφου στο Γράμμο, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Στο σημείο επιχειρούν τρία οχήματα με 16 άνδρες, ενώ από το πρωί συμμετέχει με ρίψεις νερού από αέρος και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Από τη φωτιά δεν απειλούνται ανθρώπινες ζωές ή κατοικίες, ωστόσο η δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων κοντά στις εστίες της πυρκαγιάς, λόγω του δύσβατου της περιοχής, δυσχεραίνει το έργο της δασοπυρόσβεσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment