PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τρία νέα πύρινα μέτωπα σε Ναυπακτία, Λέσβο και Φθιώτιδα


Μία ακόμα φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν τη φορά στην περιοχή Κρυονερίου Αιτωλοακαρνανίας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειές τους δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έως αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Φωτιά στη Λέσβο: Υπό έλεγχο το μέτωπο στην Αχλαδερή

αλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Αχλαδερής στη Λέσβο, μεταξύ της Βούβαρης και του Αρχαιολογικού χώρου των Μέσων, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως έχει τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr, στο σημείο έσπευσε από νωρίς το μεσημέρι μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, καθώς τόσο η επικινδυνότητα της κατάστασης όσο και οι ισχυροί άνεμοι, θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει στην επέκταση της πύρινης λαίλαπας.

Ειδικότερα, επί τόπου επιχείρησαν 14 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού για την κατάσβεση της πραγματοποίησαν τρία εναέρια μέσα. Παράλληλα, στο σημείο έσπευσαν και τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Φωτιά τώρα στη Μακρακώμη Φθιώτιδας – Κοντά σε σπίτια το μέτωπο

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγο στη Φθιώτιδα στην περιοχή της Μακρακώμης. Η πυρκαγιά καίει σε δασική περιοχή λίγα μέτρα από τα τελευταία σπίτια του χωριού και πήρε αμέσως διαστάσεις σε ένα λόφο, ενώ επεκτείνεται και σε αγροτικές εκτάσεις.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή και προσπαθούν να ελέγξουν τα μέτωπα που απειλούν ακόμη και αγροικίες αλλά ακόμα είναι σε απόσταση 500 μέτρων περίπου.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς παίρνουν μέρος και τα δύο αεροσκάφη Πετζετέλ από το αεροδρόμιο της Λαμίας ενώ στην περιοχή έχουν μεταφερθεί βυτιοφόρα και μηχανήματα του δήμου Μακρακώμης και της Περιφέρειας Στερεάς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Πως θα μοιραστεί σε όλη την Επικράτεια

Peristeri News

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η τελετή αφής του Αγίου Φωτός (vid)

Peristeri News

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως η ελληνική αντιπροσωπεία

Peristeri News

Leave a Comment