• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Τραμπ: Δεν υπάρχει χάος στον Λευκό Οίκο

Peristeri News
Ιούλιος31/ 2017

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε τις πληροφορίες ότι στον Λευκό Οίκο «βασιλεύει χάος», παρά τις αποκαλύψεις για αντιπαλότητες στους κόλπους της κυβέρνησής του, αλλά και τις συνεχείς αποτυχίες για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας.

«Ρεκόρ στο Χρηματιστήριο, καλύτερες οικονομικές στατιστικές εδώ και χρόνια, ανεργία στο χαμηλότερο σημείο της εδώ και 17 χρόνια, αύξηση μισθών, ασφάλεια στα σύνορα, Ανώτατο Δικαστήριο (σ.σ. διορισμός ένατου δικαστή): δεν υπάρχει χάος στον Λ.Ο.», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter νωρίς το πρωί.

Ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, απόστρατος στρατηγός Τζον Κέλι, ορκίστηκε επίσης στα νέα καθήκοντά του το πρωί.

Ο κ. Τραμπ έσπευσε να του πλέξει το εγκώμιο λέγοντας ότι «αυτά που πέτυχε όσον αφορά την εσωτερική ασφάλεια κατέρριψαν ρεκόρ» και κάνοντας λόγο για «εκπληκτικά αποτελέσματα» στην ασφάλεια των συνόρων. Πρόσθεσε ότι «δεν έχει καμία αμφιβολία» ότι ο κ. Κέλι θα κάνει καταπληκτική δουλειά ως προσωπάρχης.

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας διορίστηκε την Παρασκευή προσωπάρχης, στη θέση του Ρέινς Πρίμπους, μετά από μια χαοτική εβδομάδα. Η απόφαση ελήφθη λίγες ώρες αφότου ο νέος διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Άντονι Σκαραμούτσι, επιτέθηκε με ιδιαίτερα χυδαία γλώσσα στον κ. Πρίμπους, αλλά και σε άλλα μέλη της κυβέρνησης.

‘Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι διαφορετικό θα φέρει ο Τζ. Κέλι, ο κ. Τραμπ απάντησε: «Τα πάμε πολύ καλά, έχουμε μια φοβερή βάση, έχουμε μια φοβερή ομάδα υποστήριξης. Η χώρα είναι αισιόδοξη και νομίζω ότι ο στρατηγός θα το επιτείνει αυτό».