Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Δεν θα υπάρξει αναδρομική φορολόγηση των εισοδημάτων του 2015

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει αναδρομική φορολόγηση των εισοδημάτων του 2015, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι τα ζητήματα της φορολογικής κλίμακας και του αφορολόγητου ορίου παραμένουν υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ενώ επανέλαβε ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ζητούν αποδείξεις, κατά τις αγορές τους. Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια, όταν θεσμοθετηθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, τότε οι αποδείξεις από τις πληρωμές με «πλαστικό» χρήμα δεν θα θεωρούνται αναγκαίες.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάταξη «με την οποία θα μπορούν να σπάσουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις για την καταβολή του φόρου, σε όσες περισσότερες μηνιαίες δόσεις είναι δυνατόν», προσθέτοντας ωστόσο, ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Όσον αφορά τη διάταξη για τη διαφάνεια στη διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να λάβει ανάλογα μέτρα για τις ΔΕΚΟ και τις εταιρείες, με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα φέρει στο μέλλον. «Ο αγώνας σε θέματα διαπλοκής είναι ενοποιημένος και όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει στην προσπάθεια αυτή» κατέληξε.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Εξωδικαστικός: Νέα προστασία για την κύρια κατοικία από σήμερα

Peristerinews.gr Newsroom

Μετατίθεται η έναρξη της υποχρεωτικής πληρωμής ενοικίων μέσω τράπεζας

Peristerinews.gr Newsroom

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment