PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τουσκ: Η Ελλάδα είναι μέρος της Σένγκεν και θα παραμείνει


Τη διαβεβαίωση ότι η Ε.Ε. δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα έδωσε ο πρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, καταδικάζοντας τις μονομερείς ενέργειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και τονίζοντας ότι η διχόνοια δεν οδηγεί σε λύση, αλλά διαλύει την εμπιστοσύνη.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εστίασε την ανάγκη να μειωθούν γρήγορα τα υψηλά νούμερα των εισροών, αλλά και να αυξηθούν οι επιστροφές παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία.

Ακόμη, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους παράτυπους οικονομικούς μετανάστες να μην ταξιδεύσουν στην Ελλάδα, να μην πιστεούν τους διακινητές και ξοδεύουν τα χρήματά τους, λέγοντας πως η χώρα μας δεν θα είναι πλέον χώρα τράνζιτ.

Αναφορικά με τις αντιθέσεις στην Ε.Ε. για τη διαχείριση του προβλήματος και τις φωνές για κλείσιμο συνόρων είπε ότι «πρεπει να αναπτύξουμε ευρωπαϊκή συναίνεση» και τόνισε εκ νέου ότι έξοδος της Ελλάδας από τη Σένγκεν δεν αποτελεί λύση.  Όπως είπε, η Ελλάδα είναι κομμάτι της ζώνης Σένγκεν, της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. και θα παραμείνει κομμάτι τους.

Σύμφωνα με τον κ. Τουσκ, αποτελεί ψευδαίσθηση ότι μπορεί να υπάρχει εύκολη ευρωπαϊκή λύση χωρίς σεβασμό των κανόνων της Σένγκεν.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment