PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουλάχιστον 15 οι νεκροί από σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο


Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν από την σύγκρουση δύο τρένων την Τετάρτη στην επαρχία Μπεχέιρα στην βόρεια Αίγυπτο, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας MENA, επικαλούμενο νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν δύο βαγόνια που αποκόπηκαν από ένα επιβατικό τρένο συγκρούστηκαν με ένα εμπορικό, δήλωσε στο MENA ο διευθυντής της υπηρεσίας ασφάλειας της επαρχίας αυτής.

Ο πρωθυπουργός Σερίφ Ισμαήλ έδωσε εντολή στον υπουργό Μεταφορών να επισκεφθεί τον τόπο του δυστυχήματος και να αναλάβει την κατάλληλη δράση καθώς θα προκύπτουν λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος αυτού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι Αιγύπτιοι διαμαρτύρονται ότι οι κυβερνήσεις της Αιγύπτου δεν έχουν κατορθώσει εδώ και χρόνια να ενισχύσουν τις βασικές προδιαγραφές ασφάλειας στους σιδηρόδρομους. Μια σειρά από δυστυχήματα έχει αναζωπυρώσει τη δημόσια οργή για το απαρχαιωμένο δίκτυο μεταφορών.

Σε δυστύχημα που σημειώθηκε τον Αύγουστο 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment