PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για να πάει η χώρα μπροστά»


Η απόφαση της ευρωζώνης για το κούρεμα κατά 50% του ελληνικού χρέους είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να πάει μπροστά, δήλωσε ο Πρωθυπουργός εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο,όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η απόφαση της ευρωζώνης για το κούρεμα κατά 50% του ελληνικού χρέους είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να πάει μπροστά, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Τώρα είναι ώρα για δουλειά» συνέχισε. Υποδεχόμενος τον κ. Παπανδρέου ο Κάρολος Παπούλιας παρατήρησε ότι η χθεσινή ήταν μια «μεγάλη νύχτα».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη «δύσκολη διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης με όπλο, όπως είπε τις θυσίες του λαού, οι οποίες αναγνωρίζονται «από όλο τον κόσμο».

«Καταφέραμε τη μείωση ενός μεγάλο βάρους του ελληνικού χρέους», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι πλέον δίνεται στη χώρα μας η ευκαιρία να γυρίσει σελίδα και να μπορέσουμε να δούμε με ελπίδα την επόμενη μέρα για να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά.

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι οι ιστορικές, όπως είπε, αποφάσεις για την Ευρώπη θα καθησυχάσουν τις αγορές από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις.

«Είναι ώρα να στραφούμε στη δουλειά της επόμενης φάσης, τις αλλαγές που θα βάλουν τις βάσεις για μια νέα Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Η επόμενη μέρα θέλει δουλειά», τόνισε με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, ενώ κατά την έξοδό του από το Προεδρικό ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε δηλώσεις.

Αμέσως μετά θα συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο και ακολούθως ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.Το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες.Την προσεχή Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment