PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Τοποθετήσεις «Λαϊκής Συσπείρωσης» και «Αριστερής Κίνησης» για τον προϋπολογισμό


Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» τοποθετήθηκαν, ο Γρ. Τημπλαλέξης και ο Ευγένιος Καραμπατζάκης και για «Αριστερή Κίνηση» η Αντωνία Αθανασοπούλου-Βαφειάδου.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γρηγόρης Τημπλαλέξης, επεσήμανε την υποκρισία της δημοτικής αρχής, που τάχα διατηρεί σταθερά τα τέλη για το 2012.

Αντέτεινε, πως, πέρα από τη δραματική μείωση των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων, η δημοτική αρχή ουσιαστικά κινείται στο ίδιο πλαίσιο με την κυβέρνηση.

Αποδέχεται τη χρηματοδότηση του δημοτικού προϋπολογισμού μόλις κατά 30% από τον κρατικό προϋπολογισμό και το υπόλοιπο 70% να καλύπτεται από την άγρια φορολόγηση του λαού.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Περιστερίου, ο οποίος συμφώνησε με τα λεγόμενα του επικεφαλής τονίζοντας ότι για την κρίση πρέπει να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν και προπάντων όχι ο λαός.

Κατόπιν, το λόγο πήρε η επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, Αντώνια Αθανασοπούλου-Βαφειάδου, δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός είναι αντιλαϊκός, σκληρός και εικονικός. Επίσης υπογράμμισε τη προχειρότητά του και τις πολλές περικοπές.

Τέλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ευγένιος Καραμπατζάκης μίλησε για γενική συστράτευση με τους αγώνες του ΚΚΕ.

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment