PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Τον χτύπησαν απρόκλητα οι αστυνομικοί»


Καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού του 30χρονου μεταπτυχιακού φοιτητή που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Απρόκλητη δολοφονική επίθεση» των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών στην οδό Πανεπιστημίου καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού του 30χρονου μεταπτυχιακού φοιτητή που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου της Νίκαιας.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι διενεργεί έρευνα υπό την εποπτεία εισαγγελέα για «ενδεχόμενες ευθύνες αστυνομικών».

Μάρτυρες των επεισοδίων έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στο νοσοκομείο, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους γονείς του 30χρονου τραυματία. Σύμφωνα με τη μαρτυρία αυτόπτους στα ΝΕΑ, ο φοιτητής δέχθηκε τουλάχιστον δύο ισχυρά χτυπήματα με γκλομπ στο κεφάλι.

«Δεν είχε προηγηθεί επεισόδιο, δεχθήκαμε απρόκλητη επίθεση με ομοβροντία χημικών και γκλομπ, την ώρα που τα φοιτητικά μπλοκ κατέβαιναν την Πανεπιστημίου στο τέλος της πορείας. Η επίθεση έγινε μεταξύ Βουκουρεστίου και των Προπυλαίων».

Πριν από λίγη ώρα εξάλλου, εκδόθηκε ανακοίνωση από τους γιατρούς του νοσοκομείου της Νίκαιας για την κατάσταση του 30χρονου τραυματία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται λεπτομερώς πώς εξελίχθηκε η κατάστασή του από τη στιγμή της διακομιδής του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.
Ειδικότερα αναφέρεται ότι ο 30χρονος όταν πήγε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείο ανέφερε τον ξυλοδαρμό του και διαπιστώθηκε ότι είχε αιμορραγία από το δεξί του αυτί. Σταδιακά, κατά τη διάρκεια της κλινικής του εξέτασης παρουσίασε «έκπτωση του επιπέδου συνείδησης» και πριν ολοκληρωθεί η εξέταση παρουσίασε κώμα και διασωληνώθηκε.

Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία που έδειξε ότι είχε υποστεί δύο κατάγματα κρανίου και έφερε «εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής εγκεφάλου».
Εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος – αποσυμπίεση του εγκεφάλου και παράλληλα ανάσχεση της αιμορραγίας.
Η επέμβαση ήταν επιτυχής και πλέον ο ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ υπό φαρμακευτική αγωγή και «μηχανικό αερισμό».
Το ιατρικό ανακοινωθέν καταλήγει: «Παρά τη σχετική σταθεροποίηση, η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment