PeristeriNews.gr
Πολιτική

Το υπουργικό συμβούλιο «τελείωσε» την Κ. Σαββαΐδου


Την αποπομπή της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.

Αυτό συνέβη μετά τη δίωξή της σε βαθμό πλημμελήματος σε σχέση με την καθυστέρηση είσπραξης φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η κ. Σαββαΐδου εξέδωσε εγκύκλιο τον Ιανουαρίου του 2015, που παρέτεινε για ένα έτος την είσπραξη του φόρου για τηλεοπτικές διαφημίσεις, κατά παράβαση, όπως είπαν, των σχετικών ρυθμίσεων.

Η κ. Σαββαΐδου απέρριψε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το αίτημα του Πρωθυπουργού να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι όλες οι ενέργειές της ήταν σύννομες και είχαν την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

«Σύμφωνα το νόμο, όταν κάποιος διώκεται για πλημμέλημα, το υπουργικό συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να λάβει τέτοια απόφαση», δήλωσε η πηγή στο Reuters.

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι «σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ειδικά για δημόσιους λειτουργούς να λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον»..

Όπως είπε, δεν μπορούν να ευνοούνται συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από προηγούμενες κυβερνήσεις και αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής.

«Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν», πρόσθεσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος γνωστοποίησε ακόμη ότι το υπουργικό συμβούλιο έκανε ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την αποπομπή της κ. Σαββαΐδου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment