PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Το WikiLeaks χάνει πάνω από 480.000 ευρώ την εβδομάδα


«Ο ιστότοπος WikiLeaks αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, καθώς χάνει περισσότερα από 480.000 ευρώ εβδομαδιαίως από τότε που άρχισε να δημοσιοποιεί διπλωματικά τηλεγραφήματα», εξηγεί ο ιδρυτής του Τζούλιαν Ασάνζ.

«Ο ιστότοπος WikiLeaks αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, καθώς χάνει περισσότερα από 480.000 ευρώ εβδομαδιαίως από τότε που άρχισε να δημοσιοποιεί διπλωματικά τηλεγραφήματα», εξηγεί ο ιδρυτής του Τζούλιαν Ασάνζ σε συνέντευξη που παραχώρησε συνεντεύξεις στις ελβετικές εφημερίδες Tribune και 24 heures.

Στην ερώτηση αν οι πολλαπλές πιέσεις που υφίσταται θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στις δραστηριότητές του, ο Ασάνζ υπογραμμίζει: «Από προσωπική άποψη, όχι. Θα έλεγα μάλιστα ότι οι πιέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητά μου». «Όμως από οικονομική άποψη, αυτό είναι ένα άλλο θέμα», προσθέτει.

«Χάνουμε περισσότερα από 600.000 φράγκα (480.438 ευρώ) εβδομαδιαίως από την αρχή της δημοσιοποίησης των διπλωματικών τηλεγραφημάτων. Για να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας, θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να ανακτήσουμε αυτά τα χρήματα», σημειώνει.

Ο Ασάνζ είχε αναγνωρίσει σε συνέντευξή του στα τέλη Δεκεμβρίου στους Sunday Times ότι οι οικονομικές δυσκολίες τον ώθησαν να υπογράψει συμβόλαιο για την έκδοση της αυτοβιογραφίας του.

Ωστόσο στη συνέντευξή του στις ελβετικές εφημερίδες διαψεύδει ότι η έκδοση της αυτοβιογραφίας του μπορεί να του αποφέρει άμεσα το προβλεπόμενο ποσό που ανακοινώθηκε, δηλαδή το 1,1 εκατομμύριο στερλίνες (1,2 εκατομμύρια ευρώ).

«Αντιθέτως με ό,τι ειπώθηκε, δεν έφτασα το 1,1 εκατομμύριο στερλίνες για να γράψω την αυτοβιογραφία μου. Θα μπορούσα να φτάσω το 1,1 εκατομμύριο στερλίνες σε μερικά χρόνια αν το βιβλίο μου γνωρίσει μεγάλη επιτυχία», διευκρίνισε.

Ο Ασάνζ διαψεύδει εξάλλου τη φήμη σύμφωνα με την οποία κατέθεσε αίτημα για τη χορήγηση ασύλου στην Ελβετία, εξηγώντας ότι το ζήτημα αυτό παραμένει ανοιχτό.

«Σκεφτόμαστε τις πιο κατάλληλες χώρες για την ασφάλεια τη δική μου και των ομάδων μου εργασίας. Τίποτε δεν έχει αποφασιστεί. Η Ελβετία παραμένει μια πιθανότητα», λέει και σημειώνει ότι «δεν αποκλείουμε ούτε την Αυστραλία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment