PeristeriNews.gr
Lifestyle

Το τραγούδι του Γιώργου Μαργαρίτη για τους ανέργους (v)


Ο Γιώργος Μαργαρίτης τραγουδά για τους άνεργους συμπολίτες μας, που καθημερινά αυξάνονται και πληθύνονται, και η φωνή του σπαράζει.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης τραγουδά για τους άνεργους συμπολίτες μας, που καθημερινά αυξάνονται και πληθύνονται, και η φωνή του σπαράζει.

Ενα ζεϊμπέκικο που συμμερίζεται όλους όσοι βιώνουν το πρόβλημα της ανεργίας και κάνει τον πόνο τους και την κατάστασή τους ένα λυπητερό άκουσμα, με το οποίο συνειδητοποιείς πως βρίσκονται στο έλεος μιας μοίρας που έφερε τη μεγάλη ανατροπή στη ζωή τους και από τη μια μέρα στην άλλη τούς στέρησε τα πάντα.

«Άντρες άνεργοι» είναι ο τίτλος αυτού του επίκαιρου τραγουδιού -πρόσφατα γυρίστηκε και το βιντεοκλίπ- που συμπεριλαμβάνεται στον νέο δίσκο του Γιάννη Ζουγανέλη «Με γεια το κούρεμα».

Ο Μαργαρίτης συμπαραστέκεται σε όλους αυτούς τους άντρες και μεταφέρει τα συναισθήματά τους με την ξεχωριστή λαϊκή φωνή του που χρωματίζει ανάλογα τα όσα ζουν. Οι στίχοι, γραμμένοι από τον Χρήστο Προμοίρα, είναι πολύ καλοί συγκινούν και την πιο σκληρή καρδιά…

Άντρες άνεργοι

Πίνουν, καπνίζουν σκεπτικοί, με σκοτεινό το βλέμμα / από Δευτέρα Κυριακή στην τσέπη ούτε κέρμα / Πέντ’ έξι άντρες άνεργοι στο μπαρ «Γλυκιά Σεμέλη» / αγέλαστοι, ανέραστοι σαν ξεπεσμένοι αγγέλοι / πίνουν, καπνίζουν σκεφτικοί, με σκοτεινό το βλέμμα / από Δευτέρα Κυριακή στην τσέπη ούτε κέρμα.
Ρεφρέν

Άνεργοι εκτός δικτύου σ’ εποχές Διαδικτύου / Χάσαν χρόνια, χάσαν τρένα, ζουν με όνειρα ληγμένα / Άνεργοι παροπλισμένοι, ζωντανοί και πεθαμένοι / έρημα κορμιά στην πίστα κι ο καιρός με μαύρη λύσσα / Πέντ’ έξι άντρες άνεργοι περίπου δυο χειμώνες / αμίλητοι, αθύμητοι, της λησμονιάς θαμώνες / πνίγουν, καπνίζουν σκεπτικοί, παράταιροι και ξένοι / ο κόσμος τους μια φυλακή και γύρω οι βολεμένοι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος

Peristeri News

Η Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει το 12άρι της Ελλάδας στη Eurovision

Peristeri News

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Ρομπέρτο Καβάλι

Peristeri News

Leave a Comment