PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το τελευταίο «αντίο» στο Θόδωρο Αγγελόπουλο (video)


Το «ύστατο χαίρε» είπαν στον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Α Νεκροταφείο Αθηνών συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου αλλά και απλοί πολίτες που θαύμαζαν το ταλέντο του.

Το «ύστατο χαίρε» είπαν στον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Α Νεκροταφείο Αθηνών συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου αλλά και απλοί πολίτες που θαύμαζαν το ταλέντο του. Η σορός του μεγάλου σκηνοθέτη εκτέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δεξιά της εισόδου του Α Νεκροταφείου.

Τραγικά πρόσωπα η σύζυγός του Φοίβη καθώς και οι κόρες του Ελένη Άννα και Κατερίνα. Ένα γιατί είναι ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν το δικό τους άνθρωπο… Μάλιστα η κόρη του Ελένη (σκηνοθέτης και η ίδια) κινηματογραφεί την «τελευταία διαδρομή» του πατέρα της.

Εκεί είναι επίσης ο πρωταγωνιστής της ταινίας του «Αλλη Θάλασσα» Τόνι Σερβίλο, η βοηθός του Μαργαρίτα Μαντά, ο ιταλός παραγωγός του, Αμαντέο Παγκάνι, ο διευθυντής φωτογραφίας Ανδρέας Σινάνος, ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης, η Νάντια Μουρούση, ο Σταύρος Κατσέλης, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Μιχάλης Γιαννάτος, ο Αλέξης Τσίπρας, η Άντζελα Γκερέκου, ο Παύλος Γερουλάνος, η Μιλένα Αποστολάκη, η Ελισάβετ Μουτάφη, ο Σταμάτης Γαρδέλης, ο Γιάννης Γιαννάκης, ο Μανούσος Μανουσάκης, o Γιάννης Ζουγανέλης, ο Χρήστος Λούλης, ο Δημήτρης Πιατάς κ.α.

Οι παριστάμενοι απήγγειλαν ποιήματα του Αγγελόπουλου και του τραγούδησαν το αγαπημένο του δημοτικό τραγούδι «Κοντούλα λεμονιά». Συγκινητικοί είναι και επικήδειοι λόγοι που εκφωνήθηκαν. Όλοι μιλούν για ένα οραματιστή… «Ορφανέψαμε» τόνισαν.

Η οικογένεια του μεγάλου σκηνοθέτη ζήτησε να κατατεθούν χρήματα, αντί στεφάνων, στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο σκηνοθέτης τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο το βράδυ της Τρίτης, ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα» στην περιοχή της Δραπετσώνας. Κατέληξε λίγες ώρες αργότερα σε νοσοκομείο του Φαλήρου.

Με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου, η κηδεία τελέστηκε δημοσία δαπάνη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment