PeristeriNews.gr
Οικονομία

Το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου


Έπειτα από επτά ώρες συνεχόμενων διαπραγματεύσεων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών, αποφασίστηκε πριν από λίγο η διακοπή των συζητήσεων προκειμένου το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η μετάθεση του EWG για την Tρίτη, είναι να βρεθεί κοινό έδαφος σήμερα. Γι’ αυτό το λόγο, μετά την συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται το οικονομικό επιτελείο να επανέλθει στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για περαιτέρω συζητήσεις με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, ανακοίνωσε τη αναβολή της συνεδρίασης του EuroWorking Group για την Τρίτη. Βέβαια, έσπευσε να χαιρετίσει την πρόοδο στις συνομιλίες, δηλώνοντας ότι υπάρχει συμφωνία σε πολλά θέματα.

Ο στόχος της κυβέρνησης να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έως το Σάββατο δεν επετεύχθη, καθώς μετά τις χθεσινές μαραθώνιες διαβουλεύσεις των δύο πλευρών που τελείωσε στις 2 τα ξημερώματα, δεν βγήκε λευκός καπνός.

Οι διαφωνίες των δύο πλευρών εδράζονται κυρίως στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, όπου υπάρχουν αποκλίσεις ως προς τον φορέα διαχείρισής τους. Διαφορές εντοπίζονται και στην απαίτηση των δανειστών για μεταφορά των επίμαχων δανείων σε τρίτους διαχειριστές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment