PeristeriNews.gr
Οικονομία

Το Νοέμβριο οι πρώτοι e-πλειστηριασμοί


Οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα «μπουν στις ράγες» στα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρο Μητράκο.

Θα αφορούν κυρίως επαγγελματικά και οικιστικά ακίνητα, που ανήκουν σε αποδεδειγμένα στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Μιλώντας στο συνέδριο της Prodexpo ο κ. Μητράκος επισήμανε ότι «το πρώτο κομμάτι των πλειστηριασμών μπορεί να είναι μικρό αριθμητικά, αλλά είναι πολύ σημαντικό από πλευράς αξίας για τις τράπεζες» και σημείωσε ότι «το θέμα των πλειστηριασμών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των Θεσμών. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας έγινε σαφές πως δεν θα ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση εάν δεν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί».

Έξαλλου όπως επισήμαναν στελέχη που συμμετείχαν στο συνέδριο οκτώ χρόνια από την έναρξη της κρίσης στην κτηματαγορά, οι αξίες τους συνεχίζουν να συμπιέζονται πτωτικά για το 80% των ελληνικών ακινήτων.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι η Ελλάδα παραμένει στην τελευταία θέση της ευρωπαϊκής αγοράς κατοικίας αναφορικά με την πορεία των τιμών μετά και το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Στην έρευνα της Eurostat για τις τάσεις των τιμών που δημοσιεύθηκε προ ημερών, οι μόνες χώρες όπου αυτές υποχώρησαν ήταν η Ελλάδα κατά 1,2% (σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος) και η Ιταλία όπου μειώθηκαν οριακά, κατά 0,2%.

Σωρευτικά από τα τέλη του 2008 έως και το δεύτερο τρίμηνο του 2017, τα ακίνητα έχουν απωλέσει άνω του 40% της αξίας τους.

Η πτώση προσεγγίζει το 43%, στην Αθήνα ξεπερνά το 44% και στη Θεσσαλονίκη το 46,5%, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, ειδικά διαμερισμάτων μεγάλης ηλικίας σε όχι και τόσο εμπορικές περιοχές ή σε συγκεκριμένα σημεία των βόρειων προαστίων, η μείωση φτάνει και το 70%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment