PeristeriNews.gr
Υγεία

Το μυαλό λειτουργεί… ως τρία λεπτά μετά το θάνατο



Υπάρχει συνείδηση και εμπειρία, μετά τον βιολογικό θάνατο δείχνει νέα έρευνα.

Υπάρχει συνείδηση και εμπειρία, δηλαδή “ζωή”, μετά τον βιολογικό θάνατο δείχνει νέα βρετανική έρευνα, με δείγμα 2.060 ασθενείς από 15 νοσοκομεία σε τρεις χώρες, Βρετανία, ΗΠΑ και Αυστρία, οι οποίοι επανήλθαν στη ζωή μετά από καρδιακή ανακοπή.

Είναι η μεγαλύτερη έρευνα για το θέμα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.

Η επιστημονική ομάδα ανέλυσε τις εμπειρίες ανθρώπων που είχαν υποστεί καρδιακή ανακοπή και επανήλθαν στη ζωή και διαπίστωσε ότι περίπου 40% είχαν συνείδηση και γνώριζαν τί συνέβαινε γύρω τους ενώ “επισήμως” ήταν κλινικά νεκροί.

Σύμφωνα με τον Independent, η επιστήμη θεωρεί πως ο εγκέφαλος πεθαίνει 20 με 30 δευτερόλεπτα αφού σταματήσει να λειτουργεί η καρδιά, έτσι δεν είναι δυνατό να υπάρχει συνείδηση μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, η νέα έρευνα, αναδεικνύει το γεγονός πως πολλοί ασθενείς είχαν συνείδηση όσων συνέβαιναν γύρω τους για διάστημα ως και τριών λεπτών μετά το θάνατό τους και μπορούσαν να ανακαλέσουν γεγονότα που πραγματικά συνέβησαν.

Ο δρ. Σαμ Πάρνια, καθηγητής στο State University της Νέας Υόρκης και πρώην ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Southampton, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, ανέφερε πως πριν θεωρούσε ότι όσα ανέφεραν ότι έζησαν όσοι ήταν κλινικά νεκροί και επανήλθαν ήταν παραισθήσεις που γεννούσε ο εγκέφαλος.

Ωστόσο ένας 57χρονος κοινωνικός λειτουργός περιέγραψε στον επιστήμονα σχεδόν ακριβώς όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ανάνηψης (περίπου τρία λεπτά) σαν να τα παρακολουθούσε από την άκρη του δωματίου.

“Ο άνθρωπος αυτός περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν στο δωμάτιο και κυρίως άκουσε δύο μπιπ από ένα μηχάνημα που κάνει τον ήχο αυτό κάθε τρία λεπτά. Έτσι μπορέσαμε να μετρήσουμε πόσο διήρκεσε η εμπειρία του. Φαίνεται αξιόπιστος και όσα λέει πως του συνέβησαν, του συνέβησαν πραγματικά” αναφέρει ο δρ. Πάρνια.

Σύμφωνα με τον Independent, η έρευνα έδειξε, πως 46% των επιζώντων ανέφεραν μία ευρεία γκάμα εμπειριών, 9% είχαν εμπειρίες συμβατές με την “παραδοσιακή” εκδοχή των μεταθανάτιων εμπειριών και 2% μπορούσαν να περιγράψουν ακριβώς όσα “είδαν” και “άκουσαν”.

Ο δρ. Πάρνια δήλωσε πως τα ευρήματα της έρευνες δείχνουν πως χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, χωρίς προκατάληψη, όσον αφορά τις μεταθανάτιες εμπειρίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ημερίδα με θέμα τον Αυτισμό στο Περιστέρι

Peristeri News

ΕΟΔΥ: Πρώιμη έναρξη δραστηριότητας των κουνουπιών

Peristeri News

H Astrazeneca αποσύρει το εμβόλιο κατά της Covid

Peristeri News

Leave a Comment