PeristeriNews.gr
Οικονομία

Το μεσοπρόθεσμo θα πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι


Το τίμημα των νέων οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να εκταμιευθεί ΜΟΝΟ η πέμπτη δόση του δανείου για την χώρα μας.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν το τίμημα των νέων οικονομικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να εκταμιευθεί ΜΟΝΟ η πέμπτη δόση του δανείου για την χώρα μας.

Κεφάλαιο συντάξεις: Βασικά σημεία του Μεσοπρόθεσμου είναι η αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης σε κύριες συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ. Θα φτάσει το 6%-14% από 4%-10% που είναι σήμερα. Οι συνταξιούχοι που έφυγαν με εθελουσία θα πληρώσουν ειδική εισφορά εάν η σύνταξή τους είναι άνω των 1.700 ευρώ.

Ειδική εισφορά θα επιβληθεί και στις επικουρικές συντάξεις άνω των (!!!) 300 ευρώ. Επικουρικές συντάξεις δημοσίων ταμείων ψαλιδίζονται, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με την μείωση του εφάπαξ σε προβληματικά ταμεία.

Μισθοί Δημοσίου: Θα έχουμε αύξηση της εισφοράς υπέρ της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα, η οποία θα πάει από το 4% στο 5%, ενώ για πρώτη φορά θα επιβληθεί εισφορά υπέρ των ανέργων και στο δημόσιο, η οποία θα κυμανθεί στο 3%.

Τα ακίνητα και συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι οι επόμενοι της λίστας, που θα πληρώσουν: Νέο ειδικό τέλος 0.1% εως 0.2% στα ακίνητα με τιμή ζώνης άνω των 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, που θα εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

Θεσπίζεται, δε, έκτακτη εισφορά για ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Αυτό δεν τα το πληρώσουν μέσα από την ΔΕΗ, θα τους έλθει δωράκι στο σπίτι. Πάλι καλά που απαλλάσσεται για τρία χρόνια το πόθεν έσχες όλων των κατοικιών.

Το αφορολόγητο όριο του φόρου ακίνητης περιουσίας, τέλος, μειώνεται από 400.000 στις 200.000 ευρώ.

Κεφαλικός φόρος σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, φόροι στα τέλη κυκλοφορίας, στις υπηρεσίες, ακόμη και στα αναψυκτικά, εισφορές ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. Γιατί εάν δεν γίνουν όλα αυτά θα υπάρξει ΚΑΙ στάση πληρωμών…. Κι όλα αυτά την στιγμή που η ανεργία καλπάζει στο 16%…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment