Μπορεί να βοηθήσει στην ανθρώπινη εξέλιξη.
Το μαγειρεμένο κρέας παρέχει περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το ωμό και μπορεί να έχει βοηθήσει στην ανθρώπινη εξέλιξη, αναφέρει νέα έρευνα.
Το εύρημα ότι το μαγείρεμα αυξάνει την ενέργεια που παίρνουμε από το κρέας δημιουργεί επίσης ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που τρέφεται ο μοντέρνος άνθρωπος, δήλωσε η Rachel Carmody, του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
Για την έρευνά της, χορήγησε σε 2 ομάδες ποντικών διαφορετικά είδη τροφής, κρέας ή γλυκοπατάτες για 40 μέρες. Η τροφή προετοιμάστηκε με 4 τρόπους. Ωμή και ολόκληρη, ωμή και τριμμένη, μαγειρεμένη και ολόκληρη και μαγειρεμένη και τριμμένη.
Παρακολουθήθηκαν αλλαγές στο Δείκτη Μάζας Σώματος των ποντικών σε συνάρτηση με τη συχνότητα χρήσης της ρόδας εξάσκησης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το μαγειρεμένο κρέας παρείχε περισσότερη ενέργεια στα ποντίκια σε σχέση με το ωμό.