PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το κίνημα «12 Φλεβάρη» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στο μετρό του Αιγάλεω


Προκήρυξη για τον εκρηκτικό μηχανισμό που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε τοποθετηθεί στο συρμό του Μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω αναρτήθηκε νωρίτερα σε ιστοσελίδα του αντι-εξουσιαστικού χώρου.

Προκήρυξη για τον εκρηκτικό μηχανισμό που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε τοποθετηθεί στο συρμό του Μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω αναρτήθηκε νωρίτερα σε ιστοσελίδα του αντι-εξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία εξετάζει εξονυχιστικά το κείμενο, με το οποίο το «Κίνημα 12 Φλεβάρη» αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σταθμό του μετρό Αιγάλεω, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο κείμενο, 7 σελίδων με τίτλο «κοινωνικό ανακοινωθέν» το οποίο «ανέβηκε» στις 00.38 το βράδυ του Σαββάτου στην ιστοσελίδα, γα να «κατέβει» λίγο αργότερα, αναφέρονται λεπτομέρειες για την τοποθέτηση της βόμβας.

Όπως προκύπτει από το κείμενο οι δράστες είχαν μελετήσει καλά το χώρο, ώστε να μην υπάρξουν θύματα.

Οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως παρακολουθούσαν τη λειτουργία του σταθμού, τα ωράρια των συρμών και τα λάθη που θεωρούν ότι έγιναν με αποτέλεσμα να μην εκραγεί ο μηχανισμός.

Επίσης, αναφέρονταν λεπτομέρειες, όπως για το πόσα λεπτά μένουν ανοιχτές οι πόρτες του κάθε συρμού, πότε ακριβώς ακινητοποιείται, ακόμη και πόσο χρόνο χρειάζεται για να πάει ο οδηγός από το μπροστινό τμήμα στο πίσω, ώστε να ξεκινήσει το αντίθετο δρομολόγιο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κείμενο και το θεωρούν αξιόπιστο από την άποψη πως οι λεπτομέρειες που αναφέρονται ταιριάζουν με τις εργαστηριακές έρευνες.

Θεωρούν επίσης ότι το κείμενο «κατέβηκε» από την ιστοσελίδα, είτε γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί, είτε για τεχνικούς λόγους.

«Αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το μετρό ως μία ενέργεια που είχε σκοπό να προκαλέσει, να συζητηθεί, να προβληματίσει και να διχάσει» αναφέρεται στο κείμενο και προστίθεται ότι «το μετρό, όταν δεν είναι στην υπηρεσία του λαού, είναι καλύτερα να γίνεται παρανάλωμα του πυρός, χωρίς φυσικά, να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Γι’ αυτό το λόγο τοποθετήσαμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό ωρολογιακής πυροδότησης για απόλυτη ακρίβεια».

Για το λάθος στο μηχανισμό αναφέρεται ότι «δεν έγινε η ανάφλεξη εξαιτίας του ελαττωματικού λαμπτήρα».

Οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι « τα τελευταία 4 χρόνια βιώνουμε μία οικονομική κρίση αντίστοιχου μεγέθους με αυτή του 1929. Δεν μπορούμε να είμαστε προφήτες για το πώς θα εξελιχθεί».

«Για όλο αυτό» αναφέρουν «ευθύνεται η χρηματοδότηση των τραπεζών και τα σύγχρονα όπλα του καπιταλισμού. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις ανάλογες αντιστάσεις και αντιδράσεις».

Στο κείμενο γίνονται αναφορές σε πρόσφατες δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «την ώρα που μπαίναμε στο ΔΝΤ ο αδερφός του Γιώργου Παπανδρέου πόνταρε στη χρεοκοπία της χώρας».

«Η τοποθέτηση του πατριώτη υφυπουργού Μάκη Βορίδη στο αρμόδιο υπουργείο, που υπέγραψε τις συμβάσεις με τη Siemens για την παρακολούθηση των σταθμών, έκανε πιο επιτακτική την ανάγκη για να οργανώσουμε το δυναμικό μας χτύπημα», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συντάκτες του κειμένου.

Σε άλλο σημείο η προκήρυξη επιτίθεται στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ αλλά και στα ΜΜΕ που όπως λέει «κατασυκοφαντούν οποιασδήποτε μορφής κινητοποιήσεις».

Τέλος, σε υστερόγραφο αναφέρουν ότι η ανάληψη ευθύνης από το «Αντάρτικο Πόλεων» ήταν «είτε κακόγουστη φάρσα είτε μία ακόμη σκευωρία των μπάτσων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Leave a Comment